Uusia asumisoikeusasuntoja Turun Skanssiin ja Kaarinan Raadelmaan

bastioninkatu-1-a-havainnekuva-1

Bastioninkatu 1 A havainnekuva

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Turkuun ja Kaarinaan uusia asumisoikeusasuntoja. Turun kasvavalle Skanssin alueelle rakennetaan kerrostaloasuntoja ja Kaarinan Raadelman luontomaisemiin rivitaloasuntoja.

Bastioninkatu 1 A rakennetaan Skanssintorille, Skanssin kauppakeskuksen edustalle. 8-kerroksiseen kerrostaloon valmistuu yhteensä 54 uutta kerrostaloasuntoa. Asuntoja on yksiöistä neljän huoneen asuntoihin, kooltaan 34 – 79,5 m². Asunnoissa on omat saunat pienimpiä huoneistotyyppejä lukuun ottamatta ja lasitetut parvekkeet kaikissa asunnoissa. Lattiat ovat laminaattia ja kylpyhuoneissa on laatoitetut seinät sekä lattiat. Asukkaiden käytössä on mm. kerhotila ja talosauna sekä naapuriyhtiön kanssa yhteinen pelikenttä ja leikkialue. Autokatokseen tulee erikoisuutena viherkatto.

hartmanintie-7-e-g-havainnekuva-1

hartmanintie-7-e-g-havainnekuva-2

Hartmanintie 7 E-G havainnekuva

Hartmanintie 7 E-G rakennetaan Kaarinan Raadelmaan, lähelle Piikkiönlahden rantaa. Kolmeen rivitaloon tulee erikokoisia yksi- ja kaksitasoisia asuntoja. Asuntoja on kaksioista viiden huoneen asuntoon, kooltaan 48 – 98 m². Kaikissa asunnoissa on omat saunat ja sälekaihtimet. Lattiat ovat laminaattia ja kylpyhuoneissa on laatoitetut seinät sekä lattiat. Historiallinen Raadelma on rauhallista aluetta, jossa on vehreät ulkoilumaastot.

Haku sekä Turun että Kaarinan uusiin asuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 10.9.2017 saakka. Turun Bastioninkatu 1 A:n asuntojen arvioitu valmistumisaika on elokuussa 2018 ja Kaarinan Hartmanintie 7 E-G asuntojen huhtikuussa 2018.Urakoitsijana molemmissa rakennuskohteissa toimii Hartela Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

TA-Asumisoikeus Oy: Uusia asumisoikeusasuntoja Kirkkonummen Sundsbergiin

sundsberginkuja-1-havainnekuva-1

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Kirkkonummen Sundsbergiin uusia asumisoikeusasuntoja. Rivi- ja luhtitaloasunnot rakennetaan Sundsbergin merellisiin maisemiin, Espoonlahden länsirannalle. Kehä III:n ja Länsiväylän tuntumassa sijaitseva asuinalue on tunnettu kylämäisyydestään.

Sundsberginkuja 1 koostuu kolmesta rivitalosta ja yhdestä luhtitalosta, joihin tulee yhteensä 35 asumisoikeusasuntoa. Rivitaloihin tulee 21 ja luhtitaloon 14 asuntoa. Rivitaloasunnot ovat kaksitasoisia kolmioita ja neliöitä, ja ne ovat kooltaan 81,5 – 85 m². Luhtitaloasunnot puolestaan ovat yhdessä tasossa olevia 41,0 – 56 m² yksiöitä ja kaksioita. Kaksikerroksisessa luhtitalossa on kevythissi.

sundsberginkuja-1-havainnekuva-3

sundsberginkuja-1-havainnekuva-4

 

Rivitaloasunnoissa on terassit sekä parvekkeet ja luhtitaloasunnoissa parvekkeet. Kaikissa asunnoissa on laminaattilattiat, laatoitetut kylpyhuoneet, omat saunat sekä sälekaihtimet. Piha-alueella on leikkialue lapsille sekä pyöräkatoksia. Autoille on yhteensä 41 sähköpistokepaikkaa.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Basso Building Systems Oy. Hakuaika asuntoihin on alkanut ja jatkuu 9.4.2017 asti. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on 31.3.2018.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asuntoon elinikäisen asumisoikeuden. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Uusia asumisoikeusasuntoja Kaarinan Raadelmaan

hartmanintie-7-havainnekuva-1

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Kaarinaan uusia rivitaloasuntoja. Asumisoikeusasunnot rakennetaan merelliselle Raadelman alueelle, lähelle Piikkiönlahden rantaa.

Hartmanintie 7:n asumisoikeuskohteeseen tulee yksi- ja kaksitasoisia rivitaloasuntoja. Neljään rivitaloon rakennetaan yhteensä 16 asuntoa, jotka ovat kooltaan 48 – 98 m². Kaikissa asunnoissa on oma piha ja sauna.

hartmanintie-7-havainnekuva-2

Raadelmasta on hyvät kulkuyhteydet Kaarinan, Piikkiön ja Turun keskustan palvelujen äärelle. Rauhallisella alueella on päiväkoti ja koulu sekä hyvät ulkoilumahdollisuudet. Raadelman keskiajalle ulottuvasta historiasta muistuttaa lähistöllä sijaitseva Raadelman kartano.

Haku Hartmanintie 7:n asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 12.2.2017 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on 30.11.2017.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asuntoon elinikäisen asumisoikeuden. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

TA-Yhtiöt: Vanha Tiili-Elanto uuteen loistoon – uusi elämä asuntoina ja toimitiloina

Elannon liiketalo
Elannon liiketalo

TA-Yhtiöt on saneerannut Etelä-Haagan maamerkin, vanhan Tiili-Elannon korkealaatuisiksi vuokra-asunnoiksi ja toimitiloiksi. Lähes 90-vuotiaan rakennuksen viereen rakennettiin lisäksi moderni, viisikerroksinen uudiskohde. Keskeisellä paikalla pitkään tyhjillään ollut vanha rakennus pääsee saneerauksen ja uudisrakennuksen myötä jälleen arvoiseensa käyttöön joulukuun aikana. Kauppalantie 2:n rakennuksiin valmistuu yhteensä 14 asuntoa ja kolme toimitilaa.

Tiili-Elanto on arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelema Osuusliike Elannon vanha asuin- ja myymälärakennus. Katujulkisivultaan suojellussa rakennuksessa on saneerauksen myötä yläkerrassa neljä vuokra-asuntoa ja katutasossa vanhan myymälän tilalla kolme toimitilaa. Moderneissa asunnoissa näkyy talon historia esimerkiksi leveissä ikkunapenkeissä. Jokaisen asunnon erikoisuutena on vinokattoinen ullakkotila, johon pääsee asunnoista kätevästi sisäportaita pitkin.

kauppalantie-2-saneerattu-asunto

kauppalantie-2-saneeratuissa-asunnoissa-historia-nakyy-ikkunasyvennyksissa

kauppalantie-2-saneeratuissa-asunnoissa-on-ullakkokerrokset

Vuonna 1927 valmistunut rakennus oli silloisen Haagan kauppalan tärkeä maamerkki. Rakennuksessa toimi valmistuttuaan sekatavaramyymälä, jolla oli myös omat osastot kangas- ja lyhyttavaralle sekä talous- ja rakennustavaroille. Myymälän yläkerrassa oli asuntoja. Elanto muutti myymälän vuonna 1952 itsepalvelulla toimivaksi pikamyymäläksi, jollaisena se toimi aina 1980-luvun loppupuolelle saakka. Myöhemmin rakennuksessa on toiminut ainakin kukkakauppa.

Tiili-Elannon kanssa samaan pihapiiriin rakennettuun uudisrakennukseen valmistuu kymmenen uutta vuokra-asuntoa erilaisin pohjaratkaisuin. Talon ylimmän kerroksen asunnot ovat kahdessa kerroksessa ja niiden erikoisuutena ovat suuret terassit. Talossa on asuinkerrosten lisäksi maan alla sijaitseva puolilämmin autohalli, johon pääsee kätevästi hissillä. Uudisrakennus sivuaa tontin takareunan kalliorinnettä.

Rakennushankkeen urakoitsijana on toiminut Pylon Rakennus Oy ja suunnittelijana Ari Mäki-Marttunen Oy.

Uusia asumisoikeusasuntoja Lahden Asemantaustaan

kaarikatu-31-havainnekuva

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Lahden Asemantaustaan kaksi uutta asumisoikeuskerrostaloa. Vierekkäin sijoittuvat Kaarikatu 31 ja Uudenpellonkatu 2 rakennetaan rauhalliselle alueelle lähelle Launeen palveluita ja harrastusmahdollisuuksia.

Molempiin taloihin tulee erikokoisia kaksioita ja kolmioita. Kaarikatu 31:n kerrostaloon tulee 36 asuntoa ja Uudenpellonkatu 2:een 45 asuntoa. Molemmat talot ovat neljäkerroksisia. Asunnoissa on laminaattilattiat, lattialämmitetyt ja laatoitetut pesuhuoneet sekä sälekaihtimet. Lisäksi osassa asunnoista on lasitettu parveke ja oma sauna. Piha-alueella on yhteinen leikki- ja oleskelualue sekä pyöräkatokset. Autopaikkoja on piha-alueella sekä autohallissa.

uudenpellonkatu-2-havainnekuva

Asemantaustassa on paljon ulko- ja sisäliikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille ja hyvät kulkuyhteydet niin jalan, pyörällä, julkisilla kuin autollakin. Matkakeskus on kävelyetäisyydellä ja keskustan palveluihin on matkaa muutama kilometri. Päiväkoti ja koulu sijaitsevat myös lähellä.

Haku molempiin taloihin on alkanut ja jatkuu 6.12.2016 asti. Kaarikatu 31:n arvioitu valmistumisaika on 30.9.2017 ja Uudenpellonkatu 2:n 30.11.2017.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asuntoon elinikäisen asumisoikeuden. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Uusia vuokra-asuntoja Oulun Toppilansalmeen

mallastie-14-julkisivu

TA-Yhtiöt rakennuttaa Oulun Toppilaan, Toppilansalmen uudelle asuinalueelle kahdeksankerroksisen kerrostalon. Mallastie 14:n kerrostaloon tulee yhteensä 52 vuokra-asuntoa, yksiöistä neljän huoneen asuntoihin. Asunnot ovat kooltaan 34,5 – 81 m². Kehittyvä Toppilansalmen alue on kulttuurihistoriallisesti arvokas vanha satama-alue, josta on muotoutumassa nykyaikainen asuinalue.

Mallastie 14:n vaaleansävyisissä asunnoissa on omat saunat, lasitetut parvekkeet sekä laminaattilattiat ja laatoitetut kylpyhuoneet. Autoille on paikkoja maanalaisessa pysäköintitilassa. Toppilansalmesta on sujuvat liikenneyhteydet ja Oulun keskustaan on matkaa kevyen liikenteen väyliä pitkin noin 3,5 kilometriä. Merenläheisellä alueella on hyvät ulkoilumahdollisuudet ja esimerkiksi koulu on kävelyetäisyydellä.

Asunnot ovat valtion tukemia ns. yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, joten asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen. Niitä arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Hakuaika vuokra-asuntoihin on alkanut ja jatkuu 31.10.2016 saakka.

Asuntojen arvioitu valmistuminen on 31.12.2016. Urakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy.

Uusia asumisoikeusasuntoja Espoon Kurttilaan

nahkasuutarintie-7-havainnekuva

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Espoon Kurttilaan rivitaloasuntoja. Asumisoikeusasunnot rakennetaan kehittyvälle asuinalueelle läntiseen Espooseen, Kauklahden ja Saunalahden välille. Alueella on päiväkoteja ja kouluja sekä luonnonläheisiä ulkoilumaastoja.

Nahkasuutarintie 7:n asumisoikeuskohteeseen rakennetaan kolme kaksitasoista rivitaloa, joihin tulee yhteensä 22 asumisoikeusasuntoa. Kaikissa asunnoissa on oma piha ja parveke, sauna, laminaattilattiat ja laatoitetut kylpyhuoneet. Asumismukavuutta lisäävät sälekaihtimet ja keraaminen liesi keittiössä.

nahkasuutarintie-7-havainnekuva-2

Haku Nahkasuutarintie 7:n asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 8.10.2016 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on 30.9.2017.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asuntoon elinikäisen asumisoikeuden. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Uusia asumisoikeusasuntoja Nuutin pientaloalueelle Jyväskylän Palokkaan

heinakuja-1-ja-2-havainnekuva

TA-Yhtiöt rakennuttaa Jyväskylän Palokkaan, Nuutin rauhalliselle pientaloalueelle uusia asumisoikeusasuntoja. Osoitteeseen Heinäkuja 1 ja 2 rakennetaan neljä kaksikerroksista taloa, joihin tulee yhteensä 34 saunallista asuntoa. Palokan liikekeskus palveluineen sijaitsee parin kilometrin etäisyydellä ja lähistöllä on luonnonläheisiä ulkoilumaastoja. Jyväskylän keskustaan on matkaa noin kahdeksan kilometriä.

Heinäkuja 1 ja 2:n viihtyisissä vaaleansävyisissä asunnoissa on laminaattilattiat, laatoitetut kylpyhuoneet, parvekelasitus sekä keittiössä keraaminen liesi. Autopaikkoja on runsaasti, 52 kpl, joten tilaa löytyy jopa perheen kakkosautolle. Taloissa on hissit.

Haku Heinäkuja 1 ja 2 asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 9.10.2016 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on 30.9.2017.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asuntoon elinikäisen asumisoikeuden. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Persoonallisia asumisoikeusasuntoja Kalajärvelle Espooseen

orkkiniityn-havainnekuva

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Espoon Kalajärvelle yhteensä 40 erillis- ja paritaloasuntoa. Asunnoista 34 on paritaloasuntoja ja 6 erillistaloasuntoja. Asunnot rakennetaan Kalajärven Örkkiniittyyn hyvien liikenneyhteyksien, päivittäispalvelujen ja ulkoilureittien äärelle. Asuinalue sijaitsee Vihdintien varrella Pohjois-Espoossa.

Örkkiniityntielle ja Örkkirinteeseen rakennettavat paritalo- ja erillistaloasunnot ovat kooltaan 89-169 neliötä ja soveltuvat hyvin perheille. Asunnot ovat yksikerroksisia tai kaksikerroksisia ja osassa on osittainen kellarikerros. Kaikissa asunnoissa on terassit ja omat pihat. Asumismukavuutta lisäävät keraaminen liesi ja kaksi jää-pakastinkaappia. Kaikissa asunnoissa on varaus kevyttakalle, jollaisen voi halutessaan asennuttaa lisä- ja muutostyönä. Asuinhuoneissa on laminaatti- ja pesuhuoneissa laattalattiat.

Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisaika on porrastetusti kesäkuusta lokakuuhun 2017. Haku asuntoihin on käynnissä ja jatkuu 25.9.2016 saakka. Asuntoihin voi hakea sähköisesti osoitteessa ta.fi.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asuntoon elinikäisen asumisoikeuden. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessaan asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Kuopion kulttuuriympäristöpalkinto persoonalliselle asumisoikeustalolle

niiralankatu-15-ulkokuva-1

Kuopion kaupunki on myöntänyt kulttuuriympäristöpalkinnon hyvin toteutetusta kulttuuriympäristöteosta Niiralankatu 15:n asumisoikeustalolle. Palkinto myönnettiin hyvin suunnitellusta ja toteutetusta kunnostuksesta sekä käyttötarkoituksen muutoksesta, joiden myötä entinen teollisuuskiinteistö sai uuden elämän asuintalona. Palkinto luovutettiin perjantaina rakennuttajana toimineelle TA-Yhtiöille, pääsuunnittelija Kaisu Vasaralle ja urakoitsija Lujatalo Oy:lle.

Palkittu rakennus on 1940-luvun alussa valmistunut, kulttuurihistoriallisesti arvokas ja asemakaavalla suojeltu entinen tehdaskiinteistö. Rakennuksella on huomattava kaupunkikuvallinen ja paikallishistoriallinen arvo. Palkintolautakunnan mukaan muutos asuinkäyttöön on suunniteltu ja toteutettu rakennuksen kulttuurihistoriallista arvoa hyvin kunnioittavalla tavalla. Talo tunnetaan parhaiten Turo Oy:n vaatetehtaana, jossa valmistettiin miesten vaatteita 90-luvun alkupuolelle asti. Sen jälkeen tiloissa toimi Kuopion Rouvasväenyhdistys, jonka perustama käsityökoulu on perusta Kuopion Muotoiluakatemialle. Talo on ollut asuinkäytössä vuoden 2014 syksystä alkaen. Asunnot omistaa TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy.

niiralankatu-15-ulkokuva-2

niiralankatu-15-ulkokuva-3

Kuopion kaupunki jakaa Kulttuuriympäristöpalkinnon hyvin toteutetusta kulttuuriympäristöteosta joka kolmas vuosi. Palkintolautakuntana toimii Kuopion kulttuuriympäristötyöryhmä. Palkinnon kohteeksi voidaan valita laaja-alaisesti erilaisia Kuopion rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyviä aiheita. Kulttuuriympäristöpalkinto jaettiin nyt kolmatta kertaa.

TA-Yhtiöt on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja, jolla on omistuksessaan tällä hetkellä noin 15 000 asuntoa. TA-Yhtiöiden asunnot ovat pääosin vuokra- ja asumisoikeusasuntoja ja niiden omistamisesta, isännöinnistä ja markkinoinnista vastaavat TA-Yhtymä Oy, TA-Asumisoikeus Oy, Taova Oy, Tarveasunnot Oy ja TA-Asunnot Oy. TA-Yhtiöt on toteuttanut viime vuosina vuosittain noin 1000 – 1400 uutta asuntoa pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen kasvukeskuksiin. Espoon päätoimipisteen lisäksi TA-Yhtiöillä on toimipisteet Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Kittilässä.