Sipoon Söderkullaan rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja

kvartsitie-1-havainnekuva-kuva-arkkitehtitoimisto-jukka-turtiainen-oy

Kvartsitie 1 havainnekuva (Kuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy)

Etelä-Sipoon paikalliskeskukseen Söderkullaan on rakenteilla asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Kvartsitie 1 neljä kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 106 asumisoikeusasuntoa. Talot sijoittuvat lähelle luontoa Pähkinälehdon uudelle alueelle, noin kilometrin päähän Söderkullan keskustasta. Palvelut kuten koulut, päiväkodit, päivittäistavarakaupat ja harrastusmahdollisuudet ovat kävely- ja pyöräilyetäisyydellä. Kulkuyhteydet esimerkiksi Helsinkiin, Porvooseen ja lentoasemalle ovat hyvät moottoritietä pitkin.

Kompakteja asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin

Kvartsitie 1:n pienimmät asunnot ovat kompakteja 33 neliön yksiöitä ja suurimmat 85 neliön saunallisia neljän huoneen asuntoja. Asunnot soveltuvat monenlaisiin elämäntilanteisiin, sillä valittavana on asuntoja niin yksin asuville kuin isommille perheillekin. – Asumisoikeusasunto sopii hyvin esimerkiksi nuorelle ensiasunnoksi. Söderkullasta on hyvät kulkuyhteydet opiskelupaikkoihin ja harrastusmahdollisuuksiin. Kvartsitien uusien asuntojen lähellä on muun muassa salibandyhalli, kertoo TA-Yhtiöiden myyntivastaava Terhi Halla.

kvartsitie-1-havainnekuva-sisapihalta-kuva-arkkitehtitoimisto-jukka-turtiainen-oy

Kvartsitie 1 havainnekuva sisäpihalta (Kuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy)

Asunnoissa on helppohoitoiset laminaattilattiat ja kylpyhuoneissa tyylikkäät laatoitetut seinät ja lattiat. Asumisviihtyvyyttä lisäävät sälekaihtimet ikkunoissa. Osassa asunnoista on lasitetut parvekkeet ja osassa ranskalaiset parvekkeet. Asukkaiden käytettävissä on talosauna, jonka pukuhuoneesta pääsee vilvoittelemaan lasitetulle parvekkeelle. Suojaisalle piha-alueelle tulee viihtyisä leikki- ja oleskelupaikka sekä talojen väliselle alueelle paikoitusalue autoille. Kvartsitie 1 tulee olemaan savuton kiinteistö, jossa tupakointi sisällä kiinteistössä, parvekkeilla ja piha-alueilla on kiellettyä. Tupakointi on sallittu ainoastaan erillisillä merkityillä tupakointipaikoilla.

Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 10.9.2018 saakka. Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisajankohta on marraskuun 2019 lopussa. Rakennuskohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy ja urakoitsijana toimii Lujatalo Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

– Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua, kertoo Terhi Halla.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Uusia asumisoikeusasuntoja rakenteilla Keravan Kurkelaan

kaenkatu-3-ja-5-havainnekuva

Keravan Kurkelaan, keskustan läheisyyteen on tulossa uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluvalla TA-Asumisoikeus Oy:llä on rakenteilla osoitteeseen Käenkatu 3 ja 5 kaksi kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 70 asumisoikeusasuntoa. Seitsemänkerroksisilla taloilla on yhteinen piha leikki- ja oleskelualueineen. Toinen asumisoikeustaloista, Käenkatu 5, tulee olemaan täysin savuton kiinteistö.

Valittavana on asuntoja tehokkaista kaksioista tilaviin neljän huoneen asuntoihin, kooltaan 45 – 90,5 m². Kaikkia asuntoja yhdistää avaran tilan tuntu ja tehokkaasti käytetyt neliöt. Asunnoissa on tilavat lasitetut parvekkeet. Alimman kerroksen asunnoilla on parvekkeen sijaan oma asuntopiha. Taloissa on hyvät yhteiset tilat, joissa on pesula, kuivaushuone, ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarastot sekä kaikille asunnoille oma irtainvarasto. Autopaikat on sijoitettu piha-alueelle.

kaenkatu-3-ja-5-havainnekuva-2

Kalevan kaupunginosaan kuuluvalta Kurkelan alueelta on noin kilometrin kävelymatka juna-asemalle, keskustan kävelykadulle ja kauppoihin. Kurkelassa luonto, koulut, päiväkodit ja palvelut ovat lähellä. Bussilinjat Vantaalle ja Helsinkiin kulkevat sopivasti parin korttelin päästä kotoa. Liikkuminen on helppoa niin kävellen, pyörällä kuin autollakin ja kulkuyhteydet lähikuntiin ovat hyvät.

Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 6.4.2018 saakka. Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisaika on Käenkatu 5:n osalta kesäkuun lopussa 2019 ja Käenkatu 3:n osalta syyskuun lopussa 2019. Rakennuskohteiden urakoitsijana toimii Lujatalo Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

SSR Uusimaa rakentaa TA-Asumisoikeudelle ja TA-Yhtymälle asuntoja Sipoon Nikkilään

julkisivu

SSR Uusimaa Oy on aloittamassa TA-Asumisoikeudelleja TA-Yhtymälle asuinrakennus kohteen rakennustyöt Sipoon Nikkilässä. TA rakennuttaa Nikkilän Jokipuistontielle kolme kerrostaloa ja kaksi luhtitalo käsittävän kokonaisuuden. Kohteeseen tulee asumisoikeusasuntoja 58 ja vuokra-asuntoja 57, joiden lisäksi tulee yksi liiketila.

sisapiha

Kohteen rakennustyöt käynnistyvät marras- joulukuun taitteessa.

– Asunnot valmistuvat vaiheittain vuoden 2019 aikana, kertoo SSR Uusimaa Oy:n rakennuttajapäällikkö Antti Nykänen.

Asuntoneliöitä rakennetaan yhteensä 6481 m2. Kohteen kokonaispinta-ala on 6960 m2.

Uusia asumisoikeusasuntoja Tampereen Haukiluomaan

pahkakatu-8-havainnekuva-1

Tampereen Haukiluomaan on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa osoitteeseen Pahkakatu 8 neljäkerroksisen hissillisen kerrostalon, johon tulee 27 asuntoa. Asunnot rakennetaan Haukiluoman alueelle, joka on tunnettu erinomaisista ulkoilumaastoistaan.

Uuteen asumisoikeuskerrostaloon tulee asuntoja kompakteista kaksioista tilavampiin kolmioihin. Asunnot ovat kooltaan 45,5 – 71 m². Asunnoissa on laatoitetut pesuhuoneet ja laminaattilattiat sekä omat saunat ja lasitetut parvekkeet. Asuntojen ikkunoissa on sälekaihtimet. Osassa asunnoista lisää säilytystilaa tuo vaatehuone. Asukkaiden käytettävissä on monipuoliset yhteistilat: asuntokohtaiset lämpimät irtaimistovarastot, kuivaushuoneet ja lastenvaunuvarastot sekä ulkoiluvälinevarasto ja pesula.

pahkakatu-8-havainnekuva-2

Haukiluomasta on hyvät julkiset liikenneyhteydet keskustaan, bussipysäkit sijaitsevat talon välittömässä läheisyydessä. Lyhyen kävelymatkan päässä on lähikauppa ja Tesoman monipuoliset ja kehittyvät palvelut ovat parin kilometrin päässä. Lähin alakoulu on Lamminpäässä ja yläkoulu Tesomalla. Lähistöllä on myös useita päiväkoteja.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy. Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 12.11.2017 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on syyskuun 2018 lopulla.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Uusia asumisoikeusasuntoja Turun Skanssiin ja Kaarinan Raadelmaan

bastioninkatu-1-a-havainnekuva-1

Bastioninkatu 1 A havainnekuva

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Turkuun ja Kaarinaan uusia asumisoikeusasuntoja. Turun kasvavalle Skanssin alueelle rakennetaan kerrostaloasuntoja ja Kaarinan Raadelman luontomaisemiin rivitaloasuntoja.

Bastioninkatu 1 A rakennetaan Skanssintorille, Skanssin kauppakeskuksen edustalle. 8-kerroksiseen kerrostaloon valmistuu yhteensä 54 uutta kerrostaloasuntoa. Asuntoja on yksiöistä neljän huoneen asuntoihin, kooltaan 34 – 79,5 m². Asunnoissa on omat saunat pienimpiä huoneistotyyppejä lukuun ottamatta ja lasitetut parvekkeet kaikissa asunnoissa. Lattiat ovat laminaattia ja kylpyhuoneissa on laatoitetut seinät sekä lattiat. Asukkaiden käytössä on mm. kerhotila ja talosauna sekä naapuriyhtiön kanssa yhteinen pelikenttä ja leikkialue. Autokatokseen tulee erikoisuutena viherkatto.

hartmanintie-7-e-g-havainnekuva-1

hartmanintie-7-e-g-havainnekuva-2

Hartmanintie 7 E-G havainnekuva

Hartmanintie 7 E-G rakennetaan Kaarinan Raadelmaan, lähelle Piikkiönlahden rantaa. Kolmeen rivitaloon tulee erikokoisia yksi- ja kaksitasoisia asuntoja. Asuntoja on kaksioista viiden huoneen asuntoon, kooltaan 48 – 98 m². Kaikissa asunnoissa on omat saunat ja sälekaihtimet. Lattiat ovat laminaattia ja kylpyhuoneissa on laatoitetut seinät sekä lattiat. Historiallinen Raadelma on rauhallista aluetta, jossa on vehreät ulkoilumaastot.

Haku sekä Turun että Kaarinan uusiin asuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 10.9.2017 saakka. Turun Bastioninkatu 1 A:n asuntojen arvioitu valmistumisaika on elokuussa 2018 ja Kaarinan Hartmanintie 7 E-G asuntojen huhtikuussa 2018.Urakoitsijana molemmissa rakennuskohteissa toimii Hartela Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

TA-Asumisoikeus Oy: Uusia asumisoikeusasuntoja Kirkkonummen Sundsbergiin

sundsberginkuja-1-havainnekuva-1

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Kirkkonummen Sundsbergiin uusia asumisoikeusasuntoja. Rivi- ja luhtitaloasunnot rakennetaan Sundsbergin merellisiin maisemiin, Espoonlahden länsirannalle. Kehä III:n ja Länsiväylän tuntumassa sijaitseva asuinalue on tunnettu kylämäisyydestään.

Sundsberginkuja 1 koostuu kolmesta rivitalosta ja yhdestä luhtitalosta, joihin tulee yhteensä 35 asumisoikeusasuntoa. Rivitaloihin tulee 21 ja luhtitaloon 14 asuntoa. Rivitaloasunnot ovat kaksitasoisia kolmioita ja neliöitä, ja ne ovat kooltaan 81,5 – 85 m². Luhtitaloasunnot puolestaan ovat yhdessä tasossa olevia 41,0 – 56 m² yksiöitä ja kaksioita. Kaksikerroksisessa luhtitalossa on kevythissi.

sundsberginkuja-1-havainnekuva-3

sundsberginkuja-1-havainnekuva-4

 

Rivitaloasunnoissa on terassit sekä parvekkeet ja luhtitaloasunnoissa parvekkeet. Kaikissa asunnoissa on laminaattilattiat, laatoitetut kylpyhuoneet, omat saunat sekä sälekaihtimet. Piha-alueella on leikkialue lapsille sekä pyöräkatoksia. Autoille on yhteensä 41 sähköpistokepaikkaa.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Basso Building Systems Oy. Hakuaika asuntoihin on alkanut ja jatkuu 9.4.2017 asti. Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on 31.3.2018.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asuntoon elinikäisen asumisoikeuden. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Uusia asumisoikeusasuntoja Kaarinan Raadelmaan

hartmanintie-7-havainnekuva-1

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Kaarinaan uusia rivitaloasuntoja. Asumisoikeusasunnot rakennetaan merelliselle Raadelman alueelle, lähelle Piikkiönlahden rantaa.

Hartmanintie 7:n asumisoikeuskohteeseen tulee yksi- ja kaksitasoisia rivitaloasuntoja. Neljään rivitaloon rakennetaan yhteensä 16 asuntoa, jotka ovat kooltaan 48 – 98 m². Kaikissa asunnoissa on oma piha ja sauna.

hartmanintie-7-havainnekuva-2

Raadelmasta on hyvät kulkuyhteydet Kaarinan, Piikkiön ja Turun keskustan palvelujen äärelle. Rauhallisella alueella on päiväkoti ja koulu sekä hyvät ulkoilumahdollisuudet. Raadelman keskiajalle ulottuvasta historiasta muistuttaa lähistöllä sijaitseva Raadelman kartano.

Haku Hartmanintie 7:n asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 12.2.2017 saakka. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on 30.11.2017.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asuntoon elinikäisen asumisoikeuden. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

TA-Yhtiöt: Vanha Tiili-Elanto uuteen loistoon – uusi elämä asuntoina ja toimitiloina

Elannon liiketalo
Elannon liiketalo

TA-Yhtiöt on saneerannut Etelä-Haagan maamerkin, vanhan Tiili-Elannon korkealaatuisiksi vuokra-asunnoiksi ja toimitiloiksi. Lähes 90-vuotiaan rakennuksen viereen rakennettiin lisäksi moderni, viisikerroksinen uudiskohde. Keskeisellä paikalla pitkään tyhjillään ollut vanha rakennus pääsee saneerauksen ja uudisrakennuksen myötä jälleen arvoiseensa käyttöön joulukuun aikana. Kauppalantie 2:n rakennuksiin valmistuu yhteensä 14 asuntoa ja kolme toimitilaa.

Tiili-Elanto on arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelema Osuusliike Elannon vanha asuin- ja myymälärakennus. Katujulkisivultaan suojellussa rakennuksessa on saneerauksen myötä yläkerrassa neljä vuokra-asuntoa ja katutasossa vanhan myymälän tilalla kolme toimitilaa. Moderneissa asunnoissa näkyy talon historia esimerkiksi leveissä ikkunapenkeissä. Jokaisen asunnon erikoisuutena on vinokattoinen ullakkotila, johon pääsee asunnoista kätevästi sisäportaita pitkin.

kauppalantie-2-saneerattu-asunto

kauppalantie-2-saneeratuissa-asunnoissa-historia-nakyy-ikkunasyvennyksissa

kauppalantie-2-saneeratuissa-asunnoissa-on-ullakkokerrokset

Vuonna 1927 valmistunut rakennus oli silloisen Haagan kauppalan tärkeä maamerkki. Rakennuksessa toimi valmistuttuaan sekatavaramyymälä, jolla oli myös omat osastot kangas- ja lyhyttavaralle sekä talous- ja rakennustavaroille. Myymälän yläkerrassa oli asuntoja. Elanto muutti myymälän vuonna 1952 itsepalvelulla toimivaksi pikamyymäläksi, jollaisena se toimi aina 1980-luvun loppupuolelle saakka. Myöhemmin rakennuksessa on toiminut ainakin kukkakauppa.

Tiili-Elannon kanssa samaan pihapiiriin rakennettuun uudisrakennukseen valmistuu kymmenen uutta vuokra-asuntoa erilaisin pohjaratkaisuin. Talon ylimmän kerroksen asunnot ovat kahdessa kerroksessa ja niiden erikoisuutena ovat suuret terassit. Talossa on asuinkerrosten lisäksi maan alla sijaitseva puolilämmin autohalli, johon pääsee kätevästi hissillä. Uudisrakennus sivuaa tontin takareunan kalliorinnettä.

Rakennushankkeen urakoitsijana on toiminut Pylon Rakennus Oy ja suunnittelijana Ari Mäki-Marttunen Oy.

Uusia asumisoikeusasuntoja Lahden Asemantaustaan

kaarikatu-31-havainnekuva

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Lahden Asemantaustaan kaksi uutta asumisoikeuskerrostaloa. Vierekkäin sijoittuvat Kaarikatu 31 ja Uudenpellonkatu 2 rakennetaan rauhalliselle alueelle lähelle Launeen palveluita ja harrastusmahdollisuuksia.

Molempiin taloihin tulee erikokoisia kaksioita ja kolmioita. Kaarikatu 31:n kerrostaloon tulee 36 asuntoa ja Uudenpellonkatu 2:een 45 asuntoa. Molemmat talot ovat neljäkerroksisia. Asunnoissa on laminaattilattiat, lattialämmitetyt ja laatoitetut pesuhuoneet sekä sälekaihtimet. Lisäksi osassa asunnoista on lasitettu parveke ja oma sauna. Piha-alueella on yhteinen leikki- ja oleskelualue sekä pyöräkatokset. Autopaikkoja on piha-alueella sekä autohallissa.

uudenpellonkatu-2-havainnekuva

Asemantaustassa on paljon ulko- ja sisäliikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille ja hyvät kulkuyhteydet niin jalan, pyörällä, julkisilla kuin autollakin. Matkakeskus on kävelyetäisyydellä ja keskustan palveluihin on matkaa muutama kilometri. Päiväkoti ja koulu sijaitsevat myös lähellä.

Haku molempiin taloihin on alkanut ja jatkuu 6.12.2016 asti. Kaarikatu 31:n arvioitu valmistumisaika on 30.9.2017 ja Uudenpellonkatu 2:n 30.11.2017.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asuntoon elinikäisen asumisoikeuden. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

Uusia vuokra-asuntoja Oulun Toppilansalmeen

mallastie-14-julkisivu

TA-Yhtiöt rakennuttaa Oulun Toppilaan, Toppilansalmen uudelle asuinalueelle kahdeksankerroksisen kerrostalon. Mallastie 14:n kerrostaloon tulee yhteensä 52 vuokra-asuntoa, yksiöistä neljän huoneen asuntoihin. Asunnot ovat kooltaan 34,5 – 81 m². Kehittyvä Toppilansalmen alue on kulttuurihistoriallisesti arvokas vanha satama-alue, josta on muotoutumassa nykyaikainen asuinalue.

Mallastie 14:n vaaleansävyisissä asunnoissa on omat saunat, lasitetut parvekkeet sekä laminaattilattiat ja laatoitetut kylpyhuoneet. Autoille on paikkoja maanalaisessa pysäköintitilassa. Toppilansalmesta on sujuvat liikenneyhteydet ja Oulun keskustaan on matkaa kevyen liikenteen väyliä pitkin noin 3,5 kilometriä. Merenläheisellä alueella on hyvät ulkoilumahdollisuudet ja esimerkiksi koulu on kävelyetäisyydellä.

Asunnot ovat valtion tukemia ns. yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, joten asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen. Niitä arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Hakuaika vuokra-asuntoihin on alkanut ja jatkuu 31.10.2016 saakka.

Asuntojen arvioitu valmistuminen on 31.12.2016. Urakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy.