PIIKKIÖÖN UUSIA VASO-ASUNTOJA

2015-07-23 12_09_01-08 JULKIS LA¦ê-PO R2 KOROISTENKUJAN .pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Piikkiön keskustassa Kaarinassa käynnistyy kesälomien jälkeen kerrostalotyömaa. Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy eli Vaso rakennuttaa 23 asumisoikeusasuntoa osoitteeseen Koroistenkuja 1.

Kirkollisen lähiympäristönsä johdosta kiinteistö saa nimekseen Pappilanaho. Hanke sai ARA:n asumisoikeustalon korkotukilainan hyväksymispäätöksen heinäkuun puolivälissä. Muuttovalmiita asuntojen ennakoidaan olevan elokuun lopussa vuonna 2016.

Yhden neljäkerroksisen kerrostalon käsittävän hankeen urakoitsijana on Peab Oy. Hankkeen kokonaisarvo on 3,1 milj. euroa, josta 15 % rahoitetaan tulevien asukkaiden asumisoikeusmaksuilla ja 85 % valtion takaamalla korkotukilainalla.

Rakennettavat asunnot ovat yksi – kaksi huonetta tyyppisiä ja pinta-alaltaan pieniä 42 – 56 neliötä. Kaikissa asunnoissa on varusteina mm. sauna, parvekelasitus ja astianpesukone.

Vaso aloittaa asuntojen markkinoinnin alkusyksyn aikana. – Tarkempia hintatietoja ei ole vielä saatavissa, mutta asumisoikeusmaksu tulee olemaan keskimäärin 415 euroa neliöltä ja kuukausittain maksettava käyttövastike noin 12 euroa, sisältäen vesimaksuennakon ja 10M laajakaistan, kertoo Vason asuntopäällikkö Tiina Arnivaara.

Yhteisöllinen, sukupolvia yhdistävä kortteli nousee Jätkäsaareen – Sukupolvienkortteli tuo vanhanajan kyläyhteisön kaupunkiin

Setlementtiasunnot Oy rakennuttaa talon Sukupolvienkortteliin Jätkäsaareen. Talon valmistuttua korttelissa aloittaa uudenlainen yhteisöpalvelu, Setlementtiasuntojen tuottama korttelivalmentaja, joka kannustaa asukkaita yhdessä tekemiseen.

Kaupungistuminen kiihtyy entisestään. Yksinasuvien ihmisten määrä on yli miljoona ja kasvaa edelleen.

– Yksinäisyyden määrä on suuri. Yhteisöllisessä korttelissa ihmiset katsovat toistensa perään ja työskentelevät yhdessä turvallisen sekä viihtyisän asuinympäristön rakentamiseksi. Juttukavereitakin löytyy heti naapurista, kertoo Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Kimmo Rönkä.

Setlementtiasuntojen taloon tulee 113 vuokra-asuntoa, pääasiassa kaksioita ja joitakin kolmioita sekä 20 erityistuettua yksiötä liikuntavammaisille asukkaille. Korttelin muut rakennuttajat ovat Asuntosäätiö ja Helsingin Opiskelija-asuntosäätiö HOAS. Kortteliin tulee yhteensä 262 asuntoa.

Ainutlaatuinen monisukupolviasumisen malli yhdistää eri-ikäisiä asukkaita. Setlementtiasuntojen tuottama korttelivalmentaja on uudenlainen yhteisöpalvelu. Korttelivalmentaja auttaa, tukee ja kannustaa asukkaita yhteisen tekemisen löytämiseen ja ylläpitämiseen. Korttelissa voidaan järjestää myös erilaisia tapahtumia, luentoja ja juhlia. Korttelivalmentajan toiminta aloitetaan kaksivuotisena kokeiluna ja toimintaa jatketaan, mikäli palvelu koetaan hyödylliseksi ja tarpeelliseksi.

Kolmen talon yhteistilat keskitetään yhteen paikkaan, jolloin yhteistiloista saadaan isompia, parempia ja monipuolisempia. Tiloja ovat muun muassa asukastila yhteisökeittiöineen, kuntosali, talopesula ompelupisteineen ja monitoimitiloja. Kortteli on kyläyhteisön paluu kaupunkiin. Ihmisten osaamiset, taidot ja intohimot yhdistyvät vapaa-ajan tekemisessä, harrastuksissa ja tapahtumissa. Lapset, nuoret, aikuiset, seniorit ja vanhukset elävät ja asuvat kaikki samassa korttelissa.

– Jätkäsaaren Sukupolvienkorttelissa yhteisöllisyys on yhteisiä tiloja, yhteinen piha, yhteistä tekemistä ja tapahtumia. Täällä voi elää omaa elämää, mutta kenenkään ei tarvitse olla yksin, Kimmo Rönkä jatkaa.

Talon rakennustekniset työt tekee NCC Rakennus Oy, LVIAS-tekniset työt Amplit Oy ja sprinklerityöt Consti talotekniikka Oy. Rakentaminen alkaa heinäkuussa ja talo valmistuu helmikuussa 2017. Sukupolvienkorttelin osoite on Länsisatamankatu 34.

Vuonna 2010 alkaneessa kehitystyössä ovat olleet mukana monialaisen yritysjoukon lisäksi Aalto-yliopisto, Tekes, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, ympäristöministeriö ja Helsingin kaupunki.

Linkit

http://www.sukupolvienkortteli.fi

VAV Asunnot rakentaa nyt vilkkaasti: Vantaalle valmistuu kesällä 200 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa

havainnekuva_janonhanta

Vantaan kaupungin vuokrataloyhtiö VAV Asunnot rakennuttaa tällä hetkellä uusia vuokra-asuntoja ripeään tahtiin. VAV:lle valmistuu tänä kesänä kuukauden sisällä kolme uutta taloa, joissa on yhteensä 206 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. Yksi taloista valmistuu Vantaan asuntomessuille Kivistöön ja toiset kaksi Hämevaaran ja Koivuhaan kaupunginosiin.

Edellä mainittujen kolmen talon lisäksi Hämeenkylään nousi tammikuussa VAV:n uusi 67:n huoneiston kerrostalo, joten yhtiölle valmistuu tänä vuonna kaiken kaikkiaan 273 uutta asuntoa. Asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti tavallisille vantaalaisille, jotka voivat hakea niitä VAV:n yleisen asunnonhaun kautta. 20 asuntoa 273:sta on varattu eritysryhmille, kuten kehitysvammaisille.

”VAV:n asuntotuotanto on viime vuosien aikana päässyt hyvään vauhtiin”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Teija Ojankoski. ”Saamme Vantaan kaupungilta käyttöömme hyviä tontteja uusille taloille, ja myös yhteistyö rakennusyhtiöiden kanssa on sujunut erinomaisesti.”

”Nyt on hyvä aika rakentaa kohtuuhintaisia, valtion tukemia vuokra-asuntoja”, Ojankoski jatkaa. ”Tänä vuonna valmistuvien asuntojen lisäksi aloitamme huhtikuussa 105 asunnon kerrostalon rakennuttamisen, ja suunnitteluvaiheessa meillä on yli 300 asuntoa lisää.”

VAV:n tulevista taloista ensimmäisenä valmistuu Lipputie 14 Kivistöön toukokuun lopussa ja sen jälkeen Hämeenkyläntie 77 Hämevaaraan sekä Jänönhäntä 1 Koivuhakaan kesäkuun lopussa. Nimen Opaali saanut Lipputie 14 on poikkeuksellinen kerrostalo, sillä sen rakentamisessa on hyödynnetty kierrätys- ja uusiomateriaaleja sekä muita ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Rakentamisen hiilijalanjälki on näin saatu 20 prosenttia pienemmäksi kuin vastaavassa normikerrostalossa. Opaali-taloon pääsee tutustumaan tämän vuoden asuntomessuilla, jotka pidetään kesällä Kivistössä.

Uusia vuokra-asuntoja Tampereen ydinkeskustaan

ae0b1650-25d8-420a-9f08-85eb6de2c1d4-main_image

Tampereen ydinkeskustaan rakenteilla oleva Satakunnankatu 21 on tontinluovutuskilpailun voittanut asuinkerrostalo, johon tulee 37 Lumo-kotia ja kolme liiketilaa. Lumo on osa VVO-konsernia.

Kävelykadun varrelle, hyvien palvelujen äärelle tulevat asunnot ovat moderneja kaupunkikoteja yksiöistä neljään huoneeseen ja keittiöön. Seitsemänkerroksiseen asuintaloon tulee 37 hyvin varusteltua Lumo-kotia. Keittiöissä on muun muassa keraamiset liedet ja astianpesukoneet. Asuntojen värimaailma on raikkaan skandinaavinen. Lattiat ovat laminaattia ja kylpyhuoneet laatoitetut.

– Tampereen ytimeen, loistavalle paikalle saamme hienon asuintalon. Talo on lähes autoton. Keskeinen sijainti takaa hyvät palvelut ja kulkuyhteydet, yksikönjohtaja Tommi Parikka sanoo.

Asukkailla on mahdollisuus vuokrata autopaikka viereisestä pysäköintitalosta. Suunnittelun lähtökohtana oli talon keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet. Talo toteutetaan niin sanottuna autottomana talona.

Tampereen kaupungin tontinluovutuskilpailun voitti Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki. Voittaneen suunnitelman oli laatinut professori, arkkitehti Ilmari Lahdelma.

VVO:n kumppanina Satakunnankatu 21:n rakennusurakoitsijana on VRP Rakennuspalvelut Oy ja talon valmistumisajankohta on tammikuu 2016.

Skanska rakentaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle 47 asuntoa Myllypuroon

Skanska rakentaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle ATT:lle kahden kerrostalon kokonaisuuden Myllypuroon. Taloihin tulee yhteensä 47 asuntoa, ja niiden rakentaminen käynnistyy arviolta helmikuussa 2015.

Helsingin Asumisoikeus Oy Kiviparin kerrostalot tulevat osoitteeseen Kiviparintie 5 a. Talot ovat 4−5-kerroksisia ja niiden pihakannen alle tulee kylmä autohalli, jossa on 19 autopaikkaa. Asuntoalaa taloissa on yhteensä noin 3 300 neliötä. Asuntojen pinta-ala on keskimäärin 70,5 neliömetriä ja niiden koot vaihtelevat 42 neliömetristä 115 neliömetriin. Talojen julkisivumateriaali on pääosin rapattua tiiltä.

Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa arviolta huhtikuussa 2016.

Skanska on aikaisemmin toteuttanut ATT:lle Myllypuroon puiseen kaupunkikylään ensimmäisessä rakennusvaiheessa 85 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, jotka valmistuivat syksyllä 2012. Toisen vaiheen hanke käsitti 39 loppuvuodesta 2013 valmistunutta hitas-asuntoa.

Skanska ja ATT ovat myös tehneet esisopimuksen kahden uuden asuntokohteen toteuttamisesta puiseen kaupunkikylään. Heka Myllypuro Ryynimyllynkatu 2:ssa ja Haso Ratasmyllyssä on yhteensä 93 asuntoa, joihin kuuluu pienkerrostaloja, rivitaloja ja paritaloja. Rakennustyöt alkavat tammikuussa 2015, ja kohde valmistuu syksyllä 2016.

EKE-Rakennus Oy rakentaa 61 asuntoa sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Asuntorahasto VI Ky:lle

Asunto Oy Kirkkonummen Kartanonmäki julkisivukuva

EKE-Rakennus Oy ja sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Asuntorahasto VI Ky ovat allekirjoittaneet sopimuksen 61 vapaarahoitteisen vuokra-asunnon rakentamisesta Kirkkonummen Sundsbergiin.

EKE-Rakennus Oy on sopinut sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Asuntorahasto VI Ky:n kanssa Sundsbergin Kartanorannan kerrostalokohteen As Oy Kirkkonummen Kartanomäen rakentamisesta. Alueen ensimmäiset kerrostalot käsittävät 61 asuntoa kahdessa viisi kerroksisessa talossa. Kiinteistö siirtyy Taaleritehtaan asuntorahasto VI Ky omistukseen valmistuttuaan.  Rakentaminen alkaa tämän vuoden marraskuussa ja asunnot ovat valmiita keväällä 2016. Pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Arkkitehtuurissa on haluttu erityisesti huomioida alueen kulttuurihistoria.

 – Vapaarahoitteiset vuokra-asunnot tulevat monipuolistamaan Sundsbergin Kartanorannan rivitalo- ja omakotivaltaista asumista sekä lisäämään palvelutarjontaa, kertoo EKE-Rakennus Oy:n Toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurén.

 – Sundsbergin alue ja EKE-Rakennus Oy:n toteuttama kohde tarjoavat erinomaiset puitteet viihtyisään asumiseen, luonnon, palvelujen ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Kohde sopii siten erinomaisesti asuntorahastomme sijoitusstrategiaan. Tavoitteenamme on tarjota laadukkaita ja moderneja vuokra-asuntoja pääkaupunkiseudun kasvavaan vuokra-asuntotarpeeseen. Kohteemme ovat vuokrattavissa Asuntoverstas Oy:n kautta, toteaa Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:n kiinteistörahastoista vastaava Johtaja Jouni Alho.

 Kartanorannassa asuu tällä hetkellä noin 1600 asukasta. Alueella on Kartanorannan peruskoulu, 3 päiväkotia, kahvilaravintola sekä hiljattain rakennettu urheilupuisto. Muut palvelut sekä juna-asema sijaitsevat alle kilometrin päässä. Alueen valmistuessa siellä asuu yhteensä noin 3300 asukasta.

YIT rakentaa vajaan 30 miljoonan euron arvosta vuokra- ja asumisoikeusasuntoja

YIT rakentaa kaksi vapaarahoitteista vuokra-asuntokohdetta ja yhden asumisoikeuskohteen Helsingin seudulle eri toimijoille. Kohteiden kokonaisarvo on vajaa 30 miljoonaa euroa, josta noin 15 miljoonaa euroa kirjattiin Q3:n tilauskantaan, ja loput Q4:n tilauskantaan. YIT:n omille tonteille suunnittelemiin kolmeen kohteeseen valmistuu noin 120 asuntoa.

YIT rakentaa ICECAPITAL Housing Fund III Ky:lle vapaarahoitteisen kerrostalokohteen Helsinkiin. Kohteeseen valmistuu kesällä 2015 noin 50 asuntoa. Projekti on osa YIT:n ja ICECAPITAL Housing Fund III Ky:n loppuvuodesta 2013 allekirjoittamaa puitesopimusta.

Toinen vapaarahoitteinen kerrostalokohde rakennetaan VVO Kodit Oy:lle Kirkkonummelle. Kohteeseen valmistuu vuoden 2015 loppuun mennessä vajaa 40 asuntoa.

Lisäksi YIT rakentaa TA-Asumisoikeus Oy:lle Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) tukemia asumisoikeusasuntoja Kirkkonummelle. Kohteeseen valmistuu vuoden 2015 lopussa noin 30 rivi- ja paritaloasuntoa.

ASUNTOVERSTAS RAKENNUTTAA LÄHES 5 MILJOONALLA LISÄKERROSASUNTOJA HELSINKIIN

Asuntoverstas toteuttaa kolme lisäkerroshanketta eri puolelle Helsinkiä. Kohteet sijaitsevat erinomaisilla sijainneilla Munkkinimessä, Ruskeasuolla sekä Punavuoressa. Yhteensä uusia, ylimmän kerroksen huoneistoja rakentuu 2014-2015 aikana 12 kappaletta. Yhteinen nimittäjä kohteille on kiinteistöissä parhaillaan meneillään olevat mittavat peruskorjaukset. Ensimmäiset hankkeet ovat jo rakenteilla ja asuntojen ennakkomarkkinointi on aloitettu.

”Helsingin kaupunki on asettanut lisärakentamisen tavoitteeksi 30 % kaikesta rakentamisesta. Näillä hankkeilla tuemme osaltamme kaupungin strategiaa samalla kun rakennamme ihmiselle uusia koteja”, toteaa Asuntoverstas Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Samuel Tuomola.

Hankkeet toteutetaan kanssasijoittamis-periaatteella. Asuntoverstas investoi itse osan hankkeisiin tarvittavasta pääomasta ja osa tulee yhtiön asiakas-sijoittajilta. Asuntoverstaan näkemyksen mukaan klubimaiset, pienelle sijoittajajoukolle suunnatut kanssasijoitushankkeet tai minirahastot tulevat jatkossa yleistymään. Nämä soveltuvat erinomaisesti lyhyisiin, 1-3 vuoden mittaisiin konvertointihankkeisiin, lisäkerrosrakentamiseen tai pieniin RS-hankkeisiin.

”Kiinnostus lisäkerroshankkeitamme kohtaan on yllättänyt meidät. Pääoman kerääminen hankkeisiin on osoittautunut ongelmattomaksi, joskin vaikeaksi yhtälön tekee oikeiden hankeaihioiden tunnistaminen. Tarjontaa on paljon, mutta meitä kiinnostavat kohteet, joissa on hyvä sijainti, sekä edellytykset toimivien asuntojen rakentamiselle. Lisäksi optimitilanteessa kiinteistön suuret peruskorjaukset pyritään toteuttamaan samanaikaisesti lisärakentamisen kanssa”, Tuomola jatkaa.

Skanska rakentaa SATOlle 24 asuntoa Helsingin Taliin

print_5fM5uz9S37

Skanska ja SATO ovat allekirjoittaneet sopimuksen 24 omistusasunnon toteuttamisesta Helsingin Taliin Pitäjänmäen kupeeseen. Rakentaminen käynnistyy syyskuussa 2014.

Skanska vastaa asuntojen rakentamisesta SATOn omistamalle tontille. Asunnot tulevat seitsenkerroksiseen As. Oy Talin Aurora -nimiseen yhtiöön, joka rakentuu osoitteeseen Kutomotie 10 C.

Asunnot valmistuvat marraskuussa 2015. Yhtiön koko on noin 3 270 bruttoneliömetriä. Asukkaiden autopaikat on sijoitettu maanalaiseen pysäköintihalliin.

Skanska on toteuttanut Helsingin Taliin SATOlle viime vuosina yhteensä 5 asunto-osakeyhtiötä ja 230 asuntoa. Kaikki rakennukset sijaitsevat Kutomotien korttelissa. Lisäksi Skanska on toteuttanut samalle alueelle osan pysäköintitalosta.

”Kutomotien kortteli on yhdistelmä korkeatasoista omistus- ja vuokra-asumista. Tämä on edustava esimerkki nykyisestä täydennysrakentamisesta, jossa on erityisesti panostettu piha-alueiden suunnitteluun ja suojaiseen korttelirakenteeseen puiston vieressä”, toteaa yksikön päällikkö Jouko Kuusela SATOsta.

Auroran asunnot avautuvat Talin puiston suuntaan. ”Isot ikkunat ja parvekkeet luovat valoisat puitteet laadukkaille asunnoille. Parvekkeiden hiekkapuhalletut lasipinnat antavat keveyttä vankoille muuratuille julkisivuille. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota laadukkaisiin yksityiskohtiin ja materiaaleihin asunnoissa sekä yhteistiloissa. Sisäänkäyntiaula kalkkikiviseinineen toivottaa asukkaat lämpimästi tervetulleiksi taloon”, kertoo kohteen pääsuunnittelija, arkkitehti, SAFA Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:sta. 

Tapiolaan suunnitellaan elä ja asu -seniorikeskus

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston kokouksen päätöksiä 8.9.2014

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti varata Espoon Elä ja Asu Oy:lle alueen Tapiolasta Tuuliniityn eteläosasta elä ja asu -seniorikeskuksen kehittämistä ja suunnittelua varten. Keskukseen suunnitellaan 170 asuntoa sekä palvelutiloja. Kohteen rakentaminen käynnistyy aikaisintaan vuonna 2019.

Metron tulon myötä Tapiolan keskus uudistetaan perusteellisesti. Tapiolan keskuksessa sijaitseva palvelukeskusrakennus on tarkoitus purkaa uuden tehokkaamman rakentamisen tieltä. Kyseiset palvelutilat on tarkoitus toteuttaa Elä ja Asu -seniorikeskuksen yhteyteen.

Seniorikeskuksen välittömässä läheisyydessä on laaja puistoalue. Kaupungin omistamalla alueella sijaitsee nyt tenniskeskus, jonka vuokra-aika päättyy vuonna 2019. Elä ja Asu -seniorikeskuksen toteuttaminen vuokra-alueen eteläosaan ei edellytä varsinaisen Tenniskeskusrakennuksen purkamista ja sen toiminta voisikin jatkua, joskin ulkokenttien määrä vähenisi.

Espoon ensimmäinen Elä ja Asu -seniorikeskus valmistui Kauklahteen vuonna 2012. Seuraava on parhaillaan vireillä Leppävaaraan ja tarkoitus valmistua vuonna 2016.

Liikunta-areenaa selvitetään Urheilupuiston metroaseman yhteyteen

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti, että kaupunkisuunnittelulautakunta, liikunta- ja nuorisolautakunta, Esport-yhteisöt, Tapiola-projekti ja Länsimetro selvittävät yhdessä marraskuun 2014 loppuun mennessä midi-kokoluokan (1500 – 2200 katsojaa) liikunta- ja tapahtuma-areenan sijoittamismahdollisuudet Urheilupuiston metroaseman yhteyteen.

Esport-yhteisöjen suunnitelmassa uusi halli korvaisi nykyisen Tapiolan Urheiluhallin, se sijaitsisi Jousenpuistossa metroaseman pysäköintilaitoksen ja lipunmyyntipisteen kyljessä ja sen sosiaali- ja palvelutilat sijoitettaisiin lippuaukion pohjoispuolelle nykyisiin Esport Centerin tiloihin.

Hallin vaikutus Urheilupuiston metroaseman ympäristön toiminnallisiin ominaisuuksiin sekä miljööseen ja luonteeseen on arvioitava ennen Esport-yhteisöjen ehdottamaa suunnitteluvarausta. Halli edellyttäisi muutosta Jousenpuiston alueen juuri vahvistuneeseen asemakaavaan.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti, että Espoon kaupunki varaa Pohjois-Leppävaarasta alueet Lemminkäinen Talo Oy:lle asuinrakentamisen suunnittelua varten sekä yhteisesti Skanska Talonrakennus Oy:lle, Skanska CDF Oy:lle ja Scandic Hotels Oy:lle hotelli-, liike- ja toimisto- tai asuinrakentamisen suunnittelua varten.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston esityslista/ennakkopöytäkirja