Pohjola Rakennus Oy Häme rakentaa ensimmäisen tornitalon Lempäälään

2e16da52-1baf-422f-82d0-22f5e4aa3614-w_960

Pohjola Rakennus Oy Häme vastaa kasvavaan kysyntään modernista tornitaloasumisesta rakentamalla Lempäälän ensimmäisen tornitalon. Asunto Oy Lempäälän Pohjoisviitta valmistuu kesällä 2019.

Lempäälän Pohjoisviitta täyttää nykyasumisen tiukatkin kriteerit. Modernit asumisen ratkaisut yhdistyvät Pohjoisviitassa suomalaiseen unelmakotiin veden äärellä. Veden läheisyys on huomioitu myös rakennuksen arkkitehtuurissa. Tornitalon julkisivu on saanut vaikutteita veneilystä, poistumisportaan mustavalkoinen verhoilu näyttää järveltä katsottuna pohjoisviitta-veneilymerkiltä.

”Aiemmat tornitalohankkeemme ovat vahvistaneet käsitystämme siitä, että tornitaloasumisen arvostus on kovassa nousussa, ja tähän kysyntään haluamme vastata. On hienoa olla ensimmäisenä rakentamassa tornitaloa Lempäälään, ja vielä näin upealle sijainnille Lempäälän kanavan varrelle”, hymyilee Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.

”Kanavan Piha-kohteemme valmistui keväällä 2017, ja Pohjoisviitta on nyt jatkoa tälle hankkeelle. Pohjoisviitan uniikki asema Lempäälän korkeimpana asuinrakennuksena ja häikäisevillä järvimaisemilla tuovat lisämaustetta Pohjoisviitan asukkaan arkeen”, kertoo Pohjola Rakennus Oy Hämeen hankekehitysjohtaja Harri Kiviranta.

”Lempäälä on tulevaisuudessa entistä voimakkaammin kehittyvä kunta ja myös asuntosijoittajankin näkökulmasta mielenkiintoinen. Sijainti aivan Tampereen kyljessä ja erinomaiset kulkuyhteydet tekevät kohteesta monelle houkuttelevan”, kertoo kiinteistönvälittäjä Jaana Roiha Huom! Tampereelta.

12-kerroksinen tornitalo on toistaiseksi Lempäälän korkein. 86 asunnon asunto Oy Lempäälän Pohjoisviitta on nyt ennakkomarkkinoinnissa.

Pohjola Rakennus Oy Häme urakoi VTS-kodeille 134 asuntoa Tampereelle

7d58f553-43b2-4b73-bc6e-a39da16f10a5-w_960

Pohjola Rakennus Oy Häme ja VTS-kodit ovat allekirjoittaneet urakkasopimukset kahdesta kohteesta, VTS Rollikasta sekä VTS Viri Kolunkadusta. VTS Rollikka täydentää Tampereen Kalevanrinteen aluetta, ja Viri Kolunkatu 1 on Tampereen Annalassa sijaitseva vuokratalo, jonka tieltä puretaan elinkaaren päähänsä tulleet kerrostalot ja rakennetaan uudet tilalle. Asuntoja kohteissa on yhteensä 134.

VTS Rollikassa asuntotarjonta vaihtelee kompakteista yksiöistä tilaviin neliöihin. Asuntoja kohteessa on yhteensä 52.  Kohde sijaitsee Kalevanrinteen uudella asuinalueella tulevan ratikkareitin välittömässä läheisyydessä. Rakennustyöt Kalevanrinteellä ovat jo käynnissä. Kohde valmistuu syyskuussa 2018. Urakan arvo on n. 5,7 miljoonaa euroa.

Viri Kolunkatu 1 on VTS-kotien/Vilusen Rinne Oy:n rakennuttama täydennysrakentamiskohde. Kohde sijaitsee Tampereen Annalassa, josta puretaan urakkaan kuuluvana kaksi vanhaa kerrostaloa. Tilalle valmistuu kaksi nykyaikaista kerrostaloa. Kohde valmistuu lokakuussa 2018 ja asuntoja on kokonaisuudessaan 82. Urakan arvo on n. 8,9 miljoonaa euroa.

”Molemmat asuintalot vastaavat hyvin vuokra-asuntokysyntään, paikat ovat hyviä ja vuokratasosta tulee kohtuullinen edullisten urakkatarjousten ansioista. Kolunkadulle saamme puolitoistakertaisen määrän asuntoja, toimivan hissiratkaisun ja enemmän kysyntää vastaavia pienasuntoja. Rollikan sijainti ratikkareitin varrella on erinomainen ja kalliihkosta kaavasta huolimatta rakennuskustannukset pysyvät kurissa. Tässä onnistumiseen tarvitsemme Pohjola Rakennuksen rautaista ammattitaitoa”, sanoo VTS-kotien toiminnanjohtaja Ahto Aunela.

Pohjola Rakennus Oy Häme sai molemmat urakat kilpailun kautta.

”Olemme nousseet alueen suurimmaksi asuntorakentajaksi ja yksi siihen vaikuttava tekijä on, että olemme alkaneet jakamaan asuntorakentamisen osaamistamme myös urakkamarkkinoiden käyttöön. Nämä urakkakohteet ovat meille tärkeitä tukijalkoja ja VTS kumppanina on selkeä toimija, jonka kanssa on ilo rakentaa”, toteaa Pohjola Rakennus Oy Hämeen tuotantojohtaja Miika Oksanen.

Pohjola Rakennukselta tehokkaita koteja muuttuviin elämäntilanteisiin Jyväskylän Mannisenmäkeen

90331f90-25ca-4588-9e2d-8e13903d1abb-w_960

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi käynnistää syyskuussa 2017 kerrostalokohteen rakentamisen Jyväskylän Mannisenmäessä, joka kuuluu Jyväskylän seudun merkittävimpiin asuinrakennushankkeiden vyöhykkeisiin. Kohde koostuu yhteensä 33 tehokkaasti suunnitelluista yksiöistä, kaksioista ja kolmioista. Asunnot on suunniteltu niin, että niitä voidaan tarvittaessa yhdistää toisiinsa.

Asunto Oy Jyväskylän Mannisenhuippu nousee Mannisenmäen uuden asuinalueen huipulle Palokan kauppakeskuksen palveluiden välittömään läheisyyteen hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Alue koostuu monipuolisesti omakoti-, rivitalo-, ja kerrostalotonteista.

Kohteen 33 asunnon suunnittelu mahdollistaa asumisen kaikissa elämäntilanteissa. As Oy Jyväskylän Mannisenhuippu valmistuu syksyllä 2018.

Satoja asuntoja rakenteilla Jyväskylässä

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomella on tällä hetkellä asuntoja rakenteilla yhteensä 364, joista 70 Kuopiossa ja loput Jyväskylän seudulla. Tulevalle syksylle on suunnitteilla uusia asuntoaloituksia noin 200.

”Olemme nousseet parissa vuodessa yhdeksi Jyväskylän alueen suurimmista asuntorakentajista. Asunto Oy Mannisenhuippu edustaa Pohjola Rakennukselle tyypillistä rakentamista, kohtuuhintaisia koteja hyvällä sijainnilla, laadusta tinkimättä”, kertoo Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomen toimitusjohtaja Tomi Jukola.

As Oy Jyväskylän Mannisenhuippu

–          33 asuntoa

–          Asuntokoot 26-60,5m2

–          Tehokkaasti suunniteltuja yksiöitä, kaksioita ja kolmioita

–          Mahdollisuus yhdistää asuntoja

–          Rakentaminen käynnistyy syyskuussa 2017 ja valmistuu syksyllä 2018

–          Varausaste on noin 65 %, kaikista kerroksista löytyy vielä vapaita asuntoja

Pohjola Rakennus toteuttaa Lumo-vuokra-asuntoja Herttoniemeen Helsingissä

pohjola_rakennus_tulisuontien_lumo

Asunto Oy Helsingin Tulisuontie 1:een tulee 31 Lumo-vuokra-asuntoa.

Lumo Kodit Oy ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaa ovat sopineet Asunto Oy Helsingin Tulisuontie 1 -nimisen yhtiön rakennuksen toteuttamisesta. Kohteeseen tulee 31 Lumo-vuokra-asuntoa.

Helsingin Tulisuontie 1 sijaitsee Roihuvuoren monipuolisten palvelujen äärellä ja lähellä merenrantaa, Herttoniemen kaupunginosassa.

Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Helamaa ja Pulkkinen Oy. Asuntojen koot vaihtelevat 33 neliön yksiöistä 73,5 neliön kolmioihin, joista osa on saunallisia. Asuntojen lisäksi taloyhtiöön tulee kolme liiketilaa sekä kaksikymmentä autopaikkaa maantasoon. Kohde valmistuu kokonaisuudessaan heinäkuussa 2018.

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa aloittaa myös naapurikiinteistöllä Asunto Oy Roihuvuoren Loimun rakentamisen ja myynnin maaliskuussa. Yhtiöön tulee 59 asuntoa.

Asunto Oy Helsingin Tulisuontie 1:n rakentaminen perustuu Lumo Kodit Oy:n ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaan aiemmin tekemään puitesopimukseen, jonka mukaan Lumo-vuokra-asuntoja rakentuu Helsingin lisäksi myös Vantaalle ja Hyvinkäälle yhteensä reilut 260.

Pohjola Rakennus kasvaa muuta toimialaa vahvemmin

2.-pohjola_rakennus_ha-cc-88me_kaleva

Pohjola Rakennus Oy Häme ja YH Kodit Oy ovat yhteistyössä käynnistäneet yli 300 asunnon rakentamisen Tampereen Kalevanrinteeseen. Rakentuvat asunnot kuuluvat yli 50 miljoonan euron arvoiseen aluehankkeeseen, joka käsittää viisi asuinrakennusta sekä pysäköintihallin Sarvijaakonkadun ja Sammonkadun välissä.

Pohjola Rakennus -konsernin vuoden 2016 liikevaihto oli 191 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 126 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 15,2 miljoonaa euroa, kun se oli 10,6 miljoonaa vuonna 2015. Kasvu on merkittävästi suurempi kuin rakennusalan muilla toimijoilla keskimäärin (lähde: Talonrakennusteollisuus ry).

Pohjola Rakennus onkin yksi Suomen nopeimmin kasvavista rakennusalan palveluyrityksistä. Konserni on projektinjohtamisen edelläkävijä, joka keskittyy kiinteistöjen, alueiden ja kaupunginosien kehittämiseen pääpainona asuntorakentaminen.

Vuonna 2016 konsernin toiminta kattoi lähes koko Suomen, kun edellisvuonna perustettujen tytäryhtiöiden toiminta käynnistyi suunnitelmallisesti.

Tällä hetkellä konserni koostuu emoyhtiö Pohjola Rakennus Group PRG Oy:stä sekä tytäryhtiöistä Pohjola Rakennus Oy Uusimaa, Pohjola Rakennus Oy Häme, Pohjola Rakennus Oy Infra, Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi sekä Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi.

Tytäryhtiöiden tavoitteena on olla alueensa johtavia toimijoita. Niiden toimiva johto omistaa osuuden yrityksistä.

Tänä vuonna Pohjola Rakennus perustaa tytäryhtiön korjausrakentamiseen. Emoyhtiö keskittyy tuottamaan tytäryrityksille taloushallinto-, henkilöstö-, it- ja rahoitus- ja viestintäpalveluita sekä konserniviestintään.

3.-pohjola_rakennus_uusimaa_kantsu

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa toteuttaa Helsingin Kannelmäessä vanhan ostoskeskuksen paikalle modernin ja ihmisläheisen asuinalueen 600 asukkaalle.

Ratkaisuja alan haasteisiin

Konsernijohtaja Juha Metsälän mukaan asuntorakentamisen haasteena ovat kohtuuhintaisen rakennusmaan vähäinen tarjonta sekä kaavoituksen vaikutukset.

– Ratkaisuja on haettu hyvällä yhteistyöllä maanomistajien ja viranomaisten kanssa sekä tuottamalla laadukkailla suunnitelmilla kohtuuhintaisia asuntoja. Vastaamme Pohjola Rakennuksen omilla tuote- ja palveluratkaisuilla toimintaympäristön muutoksiin, näistä esimerkkeinä Eloisa-asunnot ja täydennysrakentaminen, Juha Metsälä sanoo.

Pohjola Rakennus on hyvän hankekehityksen ja suunnittelun ansiosta voittanut useita suunnittelukilpailuja.

– Kaikessa toiminnassaan konserni pyrkii yhteiskuntavastuullisesti ja yhteistyössä sidosryhmien kanssa toteuttamaan visiotaan ”arvoa asiakkaalle”.

Henkilöstötyytyväisyyteen panostettiin merkittävästi edelleen ja jatkettiin muun muassa  yhteistyötä Great Place to Work -organisaation kanssa. Koko konsernin työtyytyväisyysindeksiksi saatiin 89 %, jonka myötä konserni sijoittui 50 parhaan yhtiön joukkoon keskisuurten yritysten sarjassa toisena vuotena peräkkäin.

Konsernin tilauskanta oli erittäin hyvällä tasolla tilikauden 2016 lopussa.

– Tämä antaa hyvän pohjan vuoden 2017 liikevaihdon ja tuloksen kehitykselle. Odotamme konsernin liikevaihdon jatkavan merkittävää kasvuaan myös tänä vuonna ja nousevan ehkä 250 miljoonaan euroon.

Pohjola Rakennus työllistää yli 1 900 henkilöä, omaa henkilöstöä on noin 170.

Pohjola Rakennus -konserni

  • Talouden tunnusluvut: 2016 liikevaihto 191 milj. €  ja liikevoitto 15,2 milj. €, 2015 liikevaihto 126 milj. € ja liikevoitto 10,6 milj. €
  • Emoyhtiö Pohjola Rakennus Group PRG Oy
  • Tytäryhtiöt: Pohjola Rakennus Oy Uusimaa (perustettu 2013), Häme (2014),  Infra, Keski- ja Itä-Suomi sekä Länsi-Suomi (2015)
  • Tytäryritysten toimiva johto omistaa osuuden yrityksistä
  • Perustettu 1989, konsernin kotipaikka Helsinki
  • Työllistää yli 1 900 henkilöä, omaa henkilöstöä noin 170

Tunnusluvut konsernin liiketoiminnasta sekä taloudellisesta asemasta ja tuloksesta

 

2016

2015

2014

2013

2012

Liikevaihto 1.000.000,00€

191,0

126,2

85,2

66,0

49,0

Liikevoitto  1.000.000,00€

15,2

10,6

5,3

3,4

2,7

Liikevoitto %

7,93

8,41

6,20

5,14

5,49

Oman pääoman tuotto %

35,69

31,52

17,98

12,30

10,19

Omavaraisuusaste %

35,72

41,71

45,78

51,63

57,65

FIM rakennuttaa kaksi kerrostaloa Porvooseen – uusia vuokra-asuntoja Slottsgården-kortteliin

pohjola_rakennus_uusimaa_slottsga-cc-8arden

Slottsgårdenissa on jo toinen FIMin omistukseen tuleva talo rakenteilla ja toisen rakentaminen aloitetaan alkuvuodesta. Niissä on vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja yhteensä 68. Slottsgården-korttelin toteutuksesta vastaa Pohjola Rakennus Oy Uusimaa.

FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahasto on ostanut kaksi kerrostaloa Porvoossa rakenteilla olevasta Slottsgården-korttelista Pohjola Rakennus Oy Uusimaalta. Niiden yhteensä 68 asuntoa tulevat vapaarahoitteisiksi vuokra-asunnoiksi. Rahastoa myydään FIM Asuntotuotto- ja S-Asuntorahasto-nimillä.

Toinen taloista on jo rakenteilla ja toisen rakentaminen aloitetaan vuodenvaihteessa. Ensimmäinen talo valmistuu vuoden 2017 lopussa ja toinen alkuvuodesta 2018. Uusilla asunnoilla tulee olemaan kysyntää Porvoon vuokra-asuntojen tarjonnassa.

– Vuokra-asuntoihin kohdistuvat sijoitukset tehdään pääasiassa uudiskohteisiin pääkaupunkiseudulla, muissa kasvu- ja maakuntakeskuksissa sekä niiden kehyskuntien työssäkäynti- ja opiskelualueilla. Porvoo sopii hyvin tähän strategiaan, koska se kuuluu pääkaupunkiseudun vaikutuspiiriin. Slottsgårdenin sijainti Porvoossa on erittäin hyvä ja kaupungissa on vahvaa kysyntää uusille vuokra-asunnoille, toteaa S-Pankin varainhoitoyhtiön FIMin kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Petri Jokinen.

Nyt tehty kauppa on FIMin ensimmäinen sijoitus vuokra-asuntoihin Porvoon alueella.

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa voitti 2014 Slottsgården-ehdotuksellaan Porvoon kaupungin järjestämän kilpailun Länsirannan Aleksanterinkaaren sisäkehän asuinkorttelin toteuttamisesta.

–  Kortteliin rakennettava kerrostalojen ryhmä on alkuvaiheessaan herättänyt huomattavaa mielenkiintoa. Nyt tehty kauppa varmistaa sen, että korttelin taloista viisi asuinkerrostaloa ja autohalli ovat rakenteilla ensi kesänä samanaikaisesti. Alun perin kuusivuotiseksi suunniteltu projekti etenee reippaasti edellä aikataulustaan. Kiitos kuuluu asiakkaillemme, toimitusjohtaja Kim Bono Pohjola Rakennus Oy Uusimaasta toteaa.

Slottsgårdenista tulee kymmenen kerrostalon keskuskortteli, jossa asuntoja on kaikkiaan reilut 300. Alueen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2016 ja nyt on rakenteilla kolme pohjoisinta taloa.

 

Kannelmäen ostoskeskuksen uusien asuntojen ja liiketilojen rakentaminen alkaa

kannelmaki_asuintalo_merkattuna

Kannelmäen ostoskeskuksen purkutyöt aloitetaan ensi vuoden tammikuussa ja alueen rakentaminen asuntopainotteiseksi kaupunkikortteliksi alkaa. Ensimmäinen asuintalo Asunto Oy Helsingin Nuotti valmistuu arviolta syksyllä 2018. Sävelkortteliin tulee asuntoja noin 650 asukkaalle sekä liiketilaa päivittäis- ja erikoispalveluille.

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa Kannelmäen ostoskeskuksen alueen muuttamisen asuntopainotteiseksi kaupunkikortteliksi. Hankkeen toteuttamisesta vastaa Pohjola Rakennus Oy Uusimaa. Alueen purkutyöt aloitetaan tammikuussa 2017 ja ne etenevät vaiheittain.

Alueella on nyt Kannelmäen ostoskeskus ja Kiinteistö Oy Vanhaistentie 3. Aloite vanhan ostoskeskuksen purkamisesta ja uusien tilojen rakentamisesta tuli kiinteistönomistajilta. Suuri osa liiketiloista on jo tyhjentynyt ja rakennukset ovat myös tulleet rakennusteknisesti elinkaarensa päähän.

Ostoskeskuksen alue on saanut uudeksi nimekseen Sävelkortteli. Ensimmäisen asuintalon, Asunto Oy Helsingin Nuotin ennakkomarkkinointi alkaa joulukuun alussa. Sen arvioidaan valmistuvan syksyllä 2018. Kuusikerroksisen rakennuksen 3–6. kerroksissa on yhteensä 26 asuntoa kooltaan 36–98,5 neliömetriä.

Kaikkiaan Sävelkortteliin tulee 11 asuinkerrostaloa, joiden kerrosluku on pääosin 5–6. Rakennusten alakerroksiin tulee liiketilaa, muun muassa kaksi päivittäistavarakauppaa, ravintola, erikoispalveluja ja -liikkeitä.

Kaava mahdollistaa 26 850 kerrosneliötä asuinrakentamista ja 2 750 kerrosneliötä liiketilaa.

Valmistuttuaan Sävelkorttelissa on noin 650 asukasta.

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa kuuluu kotimaiseen, vuonna 1989 perustettuun perheyhtiöön.Yhtiö on rakentanut noin 430 asuntoa ja tällä hetkellä rakenteilla on yli 500 asuntoa. Koko konserni on rakentanut yli 10 000 asuntoa.

Pohjola Rakennus rakentaa Kuopion Pihlajalaaksoon 70 asuntoa

cee9001a-6929-4870-8f6e-1c0ec668f354-main_image

Pohjola Rakennus käynnistää ensimmäisen Itä-Suomen kohteensa Kuopion Pihlajalaaksossa, jonne nousee kahden kerrostalon muodostama Asunto Oy Kuopion Ruutikellari. Talojen rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2017 ja kohde valmistuu keväällä 2018.

”Kova työ on tuottanut tulosta ja olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme käynnistää ensimmäisen kohteemme Kuopiossa. Ruutikellarin tontit ovat Pihlajalaakson viimeisiä rakentamattomia tontteja, joten kohteemme viimeistelee uuden asuinalueen”, iloitsee Pohjola Rakennuksen Kuopion aluejohtaja Risto Pennanen.

As Oy Ruutikellariin rakentuu 70 huoneistoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä neliöihin. Lisäksi asuntoyhtiöön tulee yhteensä 12 autotallia. Ennakkomarkkinointi käynnistyi heinäkuun lopulla ja 47 asuntoa on varattu.

”Halusimme kunnioittaa alueen veikeää historiaa. Kohde on saanut nimensä Kallantien mutkassa sijaitsevan, suojeltavaksi määritellyn punatiilirakennuksen mukaan. Rakennus on entinen ruutikellari, jossa sijaitsi aikoinaan Carlsonin rautakaupan ruutivarasto”, sanoo Pennanen. 

150 uutta kotia Kuopioon  

Hankkeen myötä Pohjola Rakennuksen valtakunnallinen toimijuus vahvistuu. Konserni on johtavia asuntorakentajia Tampereen, Jyväskylän ja Turun alueilla ja erikoistunut aluekehityshankkeisiin Uudellamaalla. Keski- ja Itä-Suomen Pohjola Rakennus perustettiin keväällä 2015.

”Tähtäämme Kuopion alueen johtavaksi asuntorakentajaksi muutaman vuoden sisällä. Tavoitteena on käynnistää 150 omaperustaisen asunnon rakentaminen Kuopiossa vuoden 2017 aikana. Strategiamme mukaisesti rakennamme oman hankekehityksemme siivittämänä kohtuuhintaisia koteja hyvällä sijainnilla ja laadusta tinkimättä. Vahvuutemme on ketterä, joustava organisaatio, joka pystyy sopeutumaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Lähtökohtamme on se, että kuuntelemme asiakasta ja vastaamme heidän toiveisiinsa ja tarpeisiinsa – rakennamme asiakkaan arvoisia koteja”, aluejohtaja Risto Pennanen kertoo.

Kokonaisuudessaan Keski- ja Itä-Suomen Pohjola Rakennuksella on rakenteilla 300 asuntoa ja ensi vuonna tavoitteena on aloittaa 350-400 uuden kodin rakentaminen.

As Oy Kuopion Ruutikellari
– kaksi viisikerroksista kerrostaloa
– 70 asuntoa ja 12 autotallia
– asuntojen koot 25 m2-94,5 m2
– rakentaminen käynnistyy maaliskuussa 2017 ja kohde valmistuu keväällä 2018

Pohjola Rakennus nousi suurimmaksi asuntorakentajaksi Pirkanmaalla ja Jyväskylässä

5b1bfd68-8ef0-461b-ae51-6a9164a0385f-main_image

Jyväskylän Joenranta on neljän luhtitalon kokonaisuus, joka valmistuu Äijälänrantaan vuonna 2017. Pohjola Rakennus valmistelee Jyväskylään ja Kuopioon noin 200 asunnon aloitusta vuoden 2017 alussa.

Pohjola Rakennus on noussut asuntorakentamisen markkinajohtajaksi Pirkanmaalla ja Jyväskylässä ja Turussakin rakennusliike on kolmen suurimman joukossa. Pohjola Rakennuksella on tällä hetkellä käynnissä yhteensä yli 1600 asunnon rakentaminen – enemmän kuin yrityksen historiassa koskaan. Tahti ei näytä laantumisen merkkejä, vaan ennen vuodenvaihdetta käynnistyy vielä noin 540 asuntoaloitusta.

Pohjola Rakennuksella on tällä hetkellä rakenteilla Pirkanmaalla 651, Uudellamaalla 487, Jyväskylässä 257 ja Turun seudulla 225 asuntoa.

”Olemme onnistuneet monin tavoin täyttämään markkinan tarpeet. Kustannustehokkaalle, hyvin konseptoidulle rakentamiselle on ollut kysyntää. Olemme olleet myös aktiivisia kaavakehityksessä ja saaneet näin sopivia aluerakentamishankkeita hyvillä sijainneilla. Tapamme katsoa ja tehdä asioita eri tavalla on avannut uusia mahdollisuuksia”, konsernijohtaja Juha Metsälä kertoo.

Pohjola Rakennus on vuonna 1989 Tampereella perustettu rakennusliike, jonka pääkonttori toimii Helsingissä. Yhtiö on laajentunut viime vuosina voimakkaasti. Uudellamaalla on toiminut tytäryhtiö vuodesta 2013 ja Länsi-, Keski- ja Itä-Suomessa toiminta käynnistyi keväällä 2015. Infrarakentamiseen keskittyvä Pohjola Rakennus Oy Infra perustettiin vuonna 2014. Pohjola Rakennus on noussut toiminta-alueillaan nopeasti asuntorakentamisen kärkeen.

Kiivas tahti vain kiihtyy entisestään, kun lähestytään ensi vuotta. Vielä ennen vuoden loppua käynnistyy Uudellamaalla 230, Pirkanmaalla 250 ja Turussa 60 asuntoaloitusta.

Martinlaakson keskustakorttelin toteuttaminen alkaa

1-pohjolarakennus_uusimaa_martinlaakso

Näkymä Martinlaakson keskustakortteliin Laajaniityntieltä. Etualalla päivittäistavarakauppa toreineen.

Vantaan Martinlaaksossa vanhan, lähes tyhjillään olevan ostoskeskuksen eli Martinkeskuksen alueen uudistaminen alkaa. Asemakaavan muutos perustuu tontinluovutuskilpailuun, jonka Pohjola Rakennus Oy Uusimaa voitti vuonna 2014.

Martinkeskuksen viimeiset liikkeet sulkevat ovensa lokakuun alussa ja ostoskeskuksen purkaminen aloitetaan marraskuussa. Purkutyöt kestävät pari kuukautta, joten varsinaiset rakennustyöt aloitetaan ensi vuoden alussa.

Uusi keskustakortteli sijoittuu Martinlaaksontien ja Martinlaaksonpolun väliin rajautuen Martinlaaksonkujaan ja Mika Häkkisen aukioon.

Kortteliin tulee neljä kahdeksankerroksista pistetaloa sekä kolme viisikerroksista lamellitaloa. Asuntoja niissä on yhteensä reilut 300. Alueelle tulee myös liiketiloja asuintalojen katutasoon, erillinen päivittäistavarakauppa sekä pysäköintihalli pihakannen alle.

Kaavan sallima rakennusoikeus on kerrostaloille 18 350 k-m2 ja päivittäistavarakaupalle 500 k-m2.

Ensimmäisessä vaiheessa tullaan rakentamaan kolme asuintaloa, liikerakennus sekä niiden edellyttämät pysäköinti-, piha- ja huoltojärjestelyt. Suunnitelmien mukaan ne valmistuvat vuonna 2018.

2-pohjolarakennus_uusimaa_martinlaakso2

Martinlaakson keskustakorttelissa varataan tilaa myös taiteelle ja asukkaiden kädenjäljelle. Julkisivujen pääasialliset materiaalit ovat tiili, rappaus ja graafinen betoni.

Martinlaakson keskustakorttelista kehitetään urbaani ja aktiivi kaupunkitila.

– Pohjola Rakennus Oy Uusimaa kiinnostui Martinlaakson keskustan kehittämisestä, koska hanke sopii profiililtaan ja kooltaan yhtiömme strategiaan erinomaisesti. On ilo olla mukana uudistamassa Martinlaakson kaltaista perinteistä kaupunginosaa. Kehäradan liikennöinnin alkaminen viime vuonna lisäsi alueen kiinnostavuutta entisestään. Vastaavan tyyppisiä hankkeita meillä on käynnissä Helsingin Kannelmäessä ja Roihuvuoressa sekä Espoon Matinkylässä, toimitusjohtaja Kim Bono toteaa.

Martinlaakson keskustakorttelin arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy.

Myyrmäki-liike järjesti sunnuntaina 25.9. Martinkeskuksessa jäähyväiskonsertin Vantaan kaupungin kulttuuritoimen toimeksiannosta. Pohjola Rakennus Oy Uusimaa oli tapahtuman toinen pääyhteistyökumppani. Tilaisuus keräsi runsaasti sekä esiintyjiä että yleisöä.