Koas käynnistää kahden kerrostalon rakennustyöt Jyväskylän keskustassa

b514ad75-ace3-45a9-8055-a9e410329418-w_960

Koas Harju havainnekuva.

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr (Koas) rakentaa Jyväskylän keskustakampusta – nyt käynnistyy uudishanke Harjun kupeessa. Rakennushankkeen pääurakoitsijana toimii Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi.

Koasin rakentamistahti jatkuu kiivaana. Maanantaina 21.5. aloitetaan säätiön kahden uudiskerrostalon rakennustyöt keskustassa. Talot rakennetaan talven aikana puretun keskusseurakuntatalon uudisosan paikalle.

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr:n (Koas) toimitusjohtaja Matti Tanskasen mukaan uusi kerrostalokokonaisuus on nimetty Koas Harjuksi, sillä se rakennetaan aivan Harjun ulkoilualueen viereen. Uudiskohteen välittömässä läheisyydessä ovat myös Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampus ja keskustan palvelut.

– Jyväskylä on ainutlaatuinen korkeakoulukaupunki, jossa kampukset ovat keskustassa. Strategianamme on rakentaa keskustakampusta, jossa opiskelija-asuminen sijoittuu lähelle opiskelupaikkoja ja palveluja. Koas Harjun kohde tuo osaltaan strategiaamme todeksi, Tanskanen toteaa.

Yhteistiloihin kuntosali

Koas Harjun pihapiiriin rakennetaan 7- ja 8-kerroksiset ullakolliset asuintalot, joihin tulee yhteensä 160 asuntoa. Asunnoista 136 on pieniä yksiöitä (24,4–29 m2) ja 24 kaksioita (37,5–48,5 m2). Auto- ja pyöräsäilytystä varten rakennetaan hallitilat talojen alle.

Rakennusten yhteenlaskettu huoneistoala on reilut 4700 neliötä ja kerrosala lähes 7000 neliötä. Kuten muissakin Koasin uudiskohteissa, myös Koas Harjussa panostetaan viihtyisiin yhteiskäyttötiloihin. Niille neliöitä on varattu yli 900. Tanskanen paljastaa, että tiloihin on tulossa esimerkiksi kuntosali.

– Hankkeen rakennuslupa on myönnetty ja rakennustyöt on aikataulutettu siten, että maarakennus- ja perustustyöt alkavat heti. Rakennukset valmistuvat joulukuun 2019 alkuun mennessä. Hankkeen hankinta-arvo on runsaat 15,5 miljoonaa euroa. ARA:lta on saatu rakentamiseen korkotukilainaa sekä investointitukea 10 prosenttia hankkeen arvosta, Tanskanen kertoo.

Sisäpiha asuinkäyttöön

Koas Harju rakennetaan Koasin Kauppakadulla sijaitsevan toimistorakennuksen ja keskusseurakuntatalon väliselle sisäpihalle.

Koas Harjun arkkitehtisuunnittelun on tehnyt jyväskyläläinen Arkkitehtipalvelu Oy, joka on suunnitellut lukuisia asuinrakennuksia Jyväskylään ja useihin muihin Suomen suuriin kaupunkeihin. Kohteen pääsuunnittelusta vastasi arkkitehti SAFA Jan Niukkanen.

– KOAS Harju on perusarkkitehtuuriltaan pelkistetty ja muodoltaan klassinen kokonaisuus. Hanke tiivistää harvaa korttelia ja luo jännittävän ulkotilojen sarjan sen ytimeen. Harjun asukkaille on luotu mahdollisuus urbaaniin asumiseen Jyväskylän parhaiden palveluiden äärellä, Niukkanen kuvailee.

Rakennushankkeen pääurakoitsijana toimii Pohjola Rakennus -konserniin kuuluva Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi. Konserni on rakentanut yhteensä yli 10 000 asuntoa ja on Tampereen, Turun ja Jyväskylän seudulla yksi suurimmista asuntorakentajista. Tällä hetkellä konsernilla on asuntoja rakenteilla noin 2500.

–On hienoa, että saamme lähteä toteuttamaan tätä hanketta Koasin kanssa. Pääsemme tekemään asuntoja, jotka huomioivat modernit asumistarpeet ja ovat tehokkaasti suunniteltuja, iloitsee Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomen toimitusjohtaja Tomi Jukola.

Avain Yhtiöt ja Pohjola Rakennus Oy Häme toteuttavat vuokra- ja asumisoikeusasuntoja sekä palvelutalon Tampereelle

zvqgvqhqkmoajvpgzgo2

Tampereen Tesomalle rakentuu elinkaarikortteli, jonka suunnittelussa on panostettu yhteisöllisyyteen. Visualisointikuva: Arkkitehtitoimisto Ahonen & Kangasvieri

Elinkaarikorttelin rakentaminen Tampereen Tesomalle on parhaillaan käynnissä. Avain Yhtiöt rakennuttaa kortteliin 46 vuokra-asuntoa, 39 asumisoikeusasuntoa ja 111 palvelutalon asuntoa. Rakennusurakoitsijana hankkeessa toimii Pohjola Rakennus Oy Häme.

Tavoitteena sukupolvia yhdistävä asunto- ja palvelukortteli

Tesoman elinkaarikorttelin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota yhteisöllisyyttä tukeviin ratkaisuihin ja asumismuotojen monipuolisuuteen. Korttelin asumisratkaisut on suunniteltu laaja-alaisesti eri eri-ikäisille sekä erilaisissa elämäntilanteessa oleville ihmisille ja asumismuotojen kirjo tulee olemaan runsas.

”Suunnittelumme tavoitteena oli toteuttaa alueelle sen asuntotarjontaa monipuolistava laadukas ja sukupolvia yhdistävä asunto- ja palvelukortteli. Erityisen mielenkiintoista hankkeessa on nimenomaan elinkaariasumisen monimuotoisuus ja vahva yhteisöllisen asumisen läsnäolo”, kertoo Avain Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toveri.

Yhteisöllistä asumista on tuettu monenlaisilla ratkaisuilla. Talojen sisäänkäyntien yhteydessä on pihalle avautuva oleskelu- ja harrastusaula. Katutasossa löytyy ruokala ja monipuolisia yhteistiloja muun muassa askarteluun ja musiikin harrastamiseen. Korttelin sydän on pihatalo, josta löytyy askartelutiloja, sauna ja monitoimitila vaikka juhlien järjestämiseen. Viestintää korttelin asioista ohjataan aulatilojen ja pihatalon digitaalisilla näytöillä, joita voi käyttää myös mobiilisovelluksella. Korttelissa on yhteiskäyttöauto ja pysäköinti on pihakannen alla pysäköintihallissa, josta on suora sisäyhteys rakennuksiin.

Suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Ahonen & Kangasvieri, rakennusurakoitsijana Pohjola Rakennus Oy Häme

Elinkaarikorttelin arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Ahonen & Kangasvieri. Hankkeen pääarkkitehti Janne Kangasvieri odottaa jo mielenkiinnolla yhteisöllisyyden toteutumista: ”Avain Yhtiöt tarttui ennakkoluulottomasti Tampereen kaupungin esittämään haasteeseen uudentyyppisen korttelin kehittämisestä. On kiinnostavaa nähdä, kuinka tulevat asukkaat tarttuvat samaan haasteeseen ja millainen yhteishenki taloihin syntyy.”

”On hienoa päästä toteuttamaan näin mittavaa hanketta juuri Avain Yhtiöiden kanssa yhteistyössä, joka on meille tuttu ja turvallinen kumppani. Tesoman elinkaarikortteli on meille erinomainen urakka vapaarahoitteisen tuotantomme rinnalle”, toteaa Pohjola Rakennus Oy Hämeen tuotantojohtaja Miika Oksanen.

Tesoma kehittyy ja monipuolistuu – tavoitteena asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen

Länsi-Tampereella sijaitsevan Tesoman aluekeskuksen vaikutusalueella asuu noin 15 000 asukasta. Tesoman kehitys on ollut voimakasta ja käynnissä on lukuisia asemakaavamuutostöitä ja rakennushankkeita. Alueen palvelut monipuolistuivat merkittävästi, kun uusi hyvinvointikeskus ja Westerin liikekeskus päivittäistavarakauppoineen avattiin keväällä 2018. Hyvinvointikeskus on tesomalaisten uusi kohtaamispaikka, jossa on saman katon alla, kolmessa kerroksessa kaupungin palveluja kirjastosta terveysasemaan. Hyvinvointikeskuksen katutasosta löytyvät muun muassa yhteisökahvila sekä neuvonta- ja ohjauspiste. Tesoman päiväkodin ja koulun uusi rakennus valmistui vuoden alussa. Uuteen koulurakennukseen muuttaa yhteensä 880 esiopetuksen ja 1–9 -luokkien oppilasta. Uuden koulurakennuksen yhteyteen muuttaa 140-paikkainen Tesoman päiväkoti elokuussa 2018. Tesoman uimahallin viereen valmistui syksyllä 2017 uusi jäähalli puretun vanhan jäähallin tilalle.

Tesoman elinkaarikortteli on merkittävä osa myös Tampereen Oma Tesoma -hanketta. Oma Tesoma toimii palveluiden ja kaupunkisuunnittelun kokeilualueena Tampereella. Hankkeessa vahvistetaan Tesoman hyvinvointia, elinvoimaisuutta ja kiehtovuutta. Oma Tesoma -hanke toteutetaan alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa. Elinkaarikortteli on merkittävä osa omatesomalaista kaupunkikehittämistä. Tampereen kaupunki järjesti elinkaarikorttelin toteutuksesta vuonna 2016 tontinluovutuskilpailun. Tuomariston, samoin kuin yleisön, suosikki oli Kohtaaminen-ehdotus. Sen tekijöiksi osoittautuivat Avain Yhtiöt Oy ja T2H Yhtiöt Oy tytäryhtiöineen. Elinkaarikorttelin pääsuunnittelija on arkkitehti SAFA Janne Kangasvieri. Tuomariston mukaan voittaneen ehdotuksen parhaana antina pidettiin kehittämiskelpoista korttelin kokonaistoteutusta. Tuomaristo arvosti muun muassa ehdotuksen yhteisösenioriasuntoja, muistisairaiden omatoimisen ulkoilun aluetta sekä pihataloa, joka tuo korkeaan rakentamiseen vaihtelua ja lisää yhteisöllisyyttä.

”Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä siihen, miten Tesoman keskustan uusi rakentaminen ja sen osana elinkaarikortteli tuottavat monenlaista ja innovatiivisiakin asuntoja. Samalla Tesoman keskustan ja katuvarsien kaupunkikuva ja imago uudistuvat”, kehuu asunto- ja kehityspäällikkö Auli Heinävä Tampereen kaupungilta.

Pohjola Rakennus Oy Häme yhdistää Tampereen Peltolammilla kaupunkimaista rakentamista luonnonläheisyyteen

707ee937-b236-4355-9f0d-bfa8138ec0ac-w_960

Asunto Oy Tampereen Massin suunnittelussa on otettu huomioon sitä ympäröivä luonto.

Pohjola Rakennus Oy Häme rakentaa Asunto Oy Tampereen Massin kehittyvän Peltolammin uuteen keskustaan, jossa tulevaisuuden rakentaminen yhdistyy luonnonläheisyyteen ja virkistysmahdollisuuksiin.

Tampereen eteläisten kaupunginosien tulevaisuuden keskustaan nousevan Tampereen Massin sijainti hakee vertaistaan. Aktiiviliikkujan ja harrastajan tarpeet kohtaavat kesäisin Peltolammin uimarannalla ja talvisin valaistuilla hiihtoladuilla.

Asunto Oy Tampereen Massin suunnittelussa on otettu ympäröivä vihreys huomioon varustamalla asuntoja väljillä parvekkeilla ja näkymällä ympäröivään maisemaan jo asuntoon tullessa.

”Asunto Oy Tampereen Massissa pieni on suurta. Massin 73 asunnosta suurimmat ovat vajaa 50 neliöisiä kaksioita. Suunnittelussa mentiin arjen toimivuus edellä. Siksi asunnoissa on kiinnitetty erityistä huomiota selkeyteen ja säilytysratkaisuihin”, kertoo Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.

Massin rakennustyöt aloitetaan toukokuussa ja sen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2019.

Asunto Oy Tampereen Massi:

– Säästäjänkuja 1 A, 33840 Tampere. Alue Peltolammi

– Erinomainen sijainti, mm. Ikea kävelymatkan päässä ja 15min. bussilla keskustaan

– 73 asuntoa ja 30 autopaikkaa

– 6 kerrosta, yksi rappu

-Työt alkavat toukokuussa 2018, kohde valmistuu syksyllä 2019.

Pohjola Rakennus Oy Häme rakentaa ensimmäisen tornitalon Lempäälään

2e16da52-1baf-422f-82d0-22f5e4aa3614-w_960

Pohjola Rakennus Oy Häme vastaa kasvavaan kysyntään modernista tornitaloasumisesta rakentamalla Lempäälän ensimmäisen tornitalon. Asunto Oy Lempäälän Pohjoisviitta valmistuu kesällä 2019.

Lempäälän Pohjoisviitta täyttää nykyasumisen tiukatkin kriteerit. Modernit asumisen ratkaisut yhdistyvät Pohjoisviitassa suomalaiseen unelmakotiin veden äärellä. Veden läheisyys on huomioitu myös rakennuksen arkkitehtuurissa. Tornitalon julkisivu on saanut vaikutteita veneilystä, poistumisportaan mustavalkoinen verhoilu näyttää järveltä katsottuna pohjoisviitta-veneilymerkiltä.

”Aiemmat tornitalohankkeemme ovat vahvistaneet käsitystämme siitä, että tornitaloasumisen arvostus on kovassa nousussa, ja tähän kysyntään haluamme vastata. On hienoa olla ensimmäisenä rakentamassa tornitaloa Lempäälään, ja vielä näin upealle sijainnille Lempäälän kanavan varrelle”, hymyilee Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama.

”Kanavan Piha-kohteemme valmistui keväällä 2017, ja Pohjoisviitta on nyt jatkoa tälle hankkeelle. Pohjoisviitan uniikki asema Lempäälän korkeimpana asuinrakennuksena ja häikäisevillä järvimaisemilla tuovat lisämaustetta Pohjoisviitan asukkaan arkeen”, kertoo Pohjola Rakennus Oy Hämeen hankekehitysjohtaja Harri Kiviranta.

”Lempäälä on tulevaisuudessa entistä voimakkaammin kehittyvä kunta ja myös asuntosijoittajankin näkökulmasta mielenkiintoinen. Sijainti aivan Tampereen kyljessä ja erinomaiset kulkuyhteydet tekevät kohteesta monelle houkuttelevan”, kertoo kiinteistönvälittäjä Jaana Roiha Huom! Tampereelta.

12-kerroksinen tornitalo on toistaiseksi Lempäälän korkein. 86 asunnon asunto Oy Lempäälän Pohjoisviitta on nyt ennakkomarkkinoinnissa.

Pohjola Rakennus Oy Häme urakoi VTS-kodeille 134 asuntoa Tampereelle

7d58f553-43b2-4b73-bc6e-a39da16f10a5-w_960

Pohjola Rakennus Oy Häme ja VTS-kodit ovat allekirjoittaneet urakkasopimukset kahdesta kohteesta, VTS Rollikasta sekä VTS Viri Kolunkadusta. VTS Rollikka täydentää Tampereen Kalevanrinteen aluetta, ja Viri Kolunkatu 1 on Tampereen Annalassa sijaitseva vuokratalo, jonka tieltä puretaan elinkaaren päähänsä tulleet kerrostalot ja rakennetaan uudet tilalle. Asuntoja kohteissa on yhteensä 134.

VTS Rollikassa asuntotarjonta vaihtelee kompakteista yksiöistä tilaviin neliöihin. Asuntoja kohteessa on yhteensä 52.  Kohde sijaitsee Kalevanrinteen uudella asuinalueella tulevan ratikkareitin välittömässä läheisyydessä. Rakennustyöt Kalevanrinteellä ovat jo käynnissä. Kohde valmistuu syyskuussa 2018. Urakan arvo on n. 5,7 miljoonaa euroa.

Viri Kolunkatu 1 on VTS-kotien/Vilusen Rinne Oy:n rakennuttama täydennysrakentamiskohde. Kohde sijaitsee Tampereen Annalassa, josta puretaan urakkaan kuuluvana kaksi vanhaa kerrostaloa. Tilalle valmistuu kaksi nykyaikaista kerrostaloa. Kohde valmistuu lokakuussa 2018 ja asuntoja on kokonaisuudessaan 82. Urakan arvo on n. 8,9 miljoonaa euroa.

”Molemmat asuintalot vastaavat hyvin vuokra-asuntokysyntään, paikat ovat hyviä ja vuokratasosta tulee kohtuullinen edullisten urakkatarjousten ansioista. Kolunkadulle saamme puolitoistakertaisen määrän asuntoja, toimivan hissiratkaisun ja enemmän kysyntää vastaavia pienasuntoja. Rollikan sijainti ratikkareitin varrella on erinomainen ja kalliihkosta kaavasta huolimatta rakennuskustannukset pysyvät kurissa. Tässä onnistumiseen tarvitsemme Pohjola Rakennuksen rautaista ammattitaitoa”, sanoo VTS-kotien toiminnanjohtaja Ahto Aunela.

Pohjola Rakennus Oy Häme sai molemmat urakat kilpailun kautta.

”Olemme nousseet alueen suurimmaksi asuntorakentajaksi ja yksi siihen vaikuttava tekijä on, että olemme alkaneet jakamaan asuntorakentamisen osaamistamme myös urakkamarkkinoiden käyttöön. Nämä urakkakohteet ovat meille tärkeitä tukijalkoja ja VTS kumppanina on selkeä toimija, jonka kanssa on ilo rakentaa”, toteaa Pohjola Rakennus Oy Hämeen tuotantojohtaja Miika Oksanen.

Pohjola Rakennukselta tehokkaita koteja muuttuviin elämäntilanteisiin Jyväskylän Mannisenmäkeen

90331f90-25ca-4588-9e2d-8e13903d1abb-w_960

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi käynnistää syyskuussa 2017 kerrostalokohteen rakentamisen Jyväskylän Mannisenmäessä, joka kuuluu Jyväskylän seudun merkittävimpiin asuinrakennushankkeiden vyöhykkeisiin. Kohde koostuu yhteensä 33 tehokkaasti suunnitelluista yksiöistä, kaksioista ja kolmioista. Asunnot on suunniteltu niin, että niitä voidaan tarvittaessa yhdistää toisiinsa.

Asunto Oy Jyväskylän Mannisenhuippu nousee Mannisenmäen uuden asuinalueen huipulle Palokan kauppakeskuksen palveluiden välittömään läheisyyteen hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Alue koostuu monipuolisesti omakoti-, rivitalo-, ja kerrostalotonteista.

Kohteen 33 asunnon suunnittelu mahdollistaa asumisen kaikissa elämäntilanteissa. As Oy Jyväskylän Mannisenhuippu valmistuu syksyllä 2018.

Satoja asuntoja rakenteilla Jyväskylässä

Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomella on tällä hetkellä asuntoja rakenteilla yhteensä 364, joista 70 Kuopiossa ja loput Jyväskylän seudulla. Tulevalle syksylle on suunnitteilla uusia asuntoaloituksia noin 200.

”Olemme nousseet parissa vuodessa yhdeksi Jyväskylän alueen suurimmista asuntorakentajista. Asunto Oy Mannisenhuippu edustaa Pohjola Rakennukselle tyypillistä rakentamista, kohtuuhintaisia koteja hyvällä sijainnilla, laadusta tinkimättä”, kertoo Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomen toimitusjohtaja Tomi Jukola.

As Oy Jyväskylän Mannisenhuippu

–          33 asuntoa

–          Asuntokoot 26-60,5m2

–          Tehokkaasti suunniteltuja yksiöitä, kaksioita ja kolmioita

–          Mahdollisuus yhdistää asuntoja

–          Rakentaminen käynnistyy syyskuussa 2017 ja valmistuu syksyllä 2018

–          Varausaste on noin 65 %, kaikista kerroksista löytyy vielä vapaita asuntoja

Pohjola Rakennus toteuttaa Lumo-vuokra-asuntoja Herttoniemeen Helsingissä

pohjola_rakennus_tulisuontien_lumo

Asunto Oy Helsingin Tulisuontie 1:een tulee 31 Lumo-vuokra-asuntoa.

Lumo Kodit Oy ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaa ovat sopineet Asunto Oy Helsingin Tulisuontie 1 -nimisen yhtiön rakennuksen toteuttamisesta. Kohteeseen tulee 31 Lumo-vuokra-asuntoa.

Helsingin Tulisuontie 1 sijaitsee Roihuvuoren monipuolisten palvelujen äärellä ja lähellä merenrantaa, Herttoniemen kaupunginosassa.

Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Helamaa ja Pulkkinen Oy. Asuntojen koot vaihtelevat 33 neliön yksiöistä 73,5 neliön kolmioihin, joista osa on saunallisia. Asuntojen lisäksi taloyhtiöön tulee kolme liiketilaa sekä kaksikymmentä autopaikkaa maantasoon. Kohde valmistuu kokonaisuudessaan heinäkuussa 2018.

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa aloittaa myös naapurikiinteistöllä Asunto Oy Roihuvuoren Loimun rakentamisen ja myynnin maaliskuussa. Yhtiöön tulee 59 asuntoa.

Asunto Oy Helsingin Tulisuontie 1:n rakentaminen perustuu Lumo Kodit Oy:n ja Pohjola Rakennus Oy Uusimaan aiemmin tekemään puitesopimukseen, jonka mukaan Lumo-vuokra-asuntoja rakentuu Helsingin lisäksi myös Vantaalle ja Hyvinkäälle yhteensä reilut 260.

Pohjola Rakennus kasvaa muuta toimialaa vahvemmin

2.-pohjola_rakennus_ha-cc-88me_kaleva

Pohjola Rakennus Oy Häme ja YH Kodit Oy ovat yhteistyössä käynnistäneet yli 300 asunnon rakentamisen Tampereen Kalevanrinteeseen. Rakentuvat asunnot kuuluvat yli 50 miljoonan euron arvoiseen aluehankkeeseen, joka käsittää viisi asuinrakennusta sekä pysäköintihallin Sarvijaakonkadun ja Sammonkadun välissä.

Pohjola Rakennus -konsernin vuoden 2016 liikevaihto oli 191 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 126 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 15,2 miljoonaa euroa, kun se oli 10,6 miljoonaa vuonna 2015. Kasvu on merkittävästi suurempi kuin rakennusalan muilla toimijoilla keskimäärin (lähde: Talonrakennusteollisuus ry).

Pohjola Rakennus onkin yksi Suomen nopeimmin kasvavista rakennusalan palveluyrityksistä. Konserni on projektinjohtamisen edelläkävijä, joka keskittyy kiinteistöjen, alueiden ja kaupunginosien kehittämiseen pääpainona asuntorakentaminen.

Vuonna 2016 konsernin toiminta kattoi lähes koko Suomen, kun edellisvuonna perustettujen tytäryhtiöiden toiminta käynnistyi suunnitelmallisesti.

Tällä hetkellä konserni koostuu emoyhtiö Pohjola Rakennus Group PRG Oy:stä sekä tytäryhtiöistä Pohjola Rakennus Oy Uusimaa, Pohjola Rakennus Oy Häme, Pohjola Rakennus Oy Infra, Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi sekä Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi.

Tytäryhtiöiden tavoitteena on olla alueensa johtavia toimijoita. Niiden toimiva johto omistaa osuuden yrityksistä.

Tänä vuonna Pohjola Rakennus perustaa tytäryhtiön korjausrakentamiseen. Emoyhtiö keskittyy tuottamaan tytäryrityksille taloushallinto-, henkilöstö-, it- ja rahoitus- ja viestintäpalveluita sekä konserniviestintään.

3.-pohjola_rakennus_uusimaa_kantsu

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa toteuttaa Helsingin Kannelmäessä vanhan ostoskeskuksen paikalle modernin ja ihmisläheisen asuinalueen 600 asukkaalle.

Ratkaisuja alan haasteisiin

Konsernijohtaja Juha Metsälän mukaan asuntorakentamisen haasteena ovat kohtuuhintaisen rakennusmaan vähäinen tarjonta sekä kaavoituksen vaikutukset.

– Ratkaisuja on haettu hyvällä yhteistyöllä maanomistajien ja viranomaisten kanssa sekä tuottamalla laadukkailla suunnitelmilla kohtuuhintaisia asuntoja. Vastaamme Pohjola Rakennuksen omilla tuote- ja palveluratkaisuilla toimintaympäristön muutoksiin, näistä esimerkkeinä Eloisa-asunnot ja täydennysrakentaminen, Juha Metsälä sanoo.

Pohjola Rakennus on hyvän hankekehityksen ja suunnittelun ansiosta voittanut useita suunnittelukilpailuja.

– Kaikessa toiminnassaan konserni pyrkii yhteiskuntavastuullisesti ja yhteistyössä sidosryhmien kanssa toteuttamaan visiotaan ”arvoa asiakkaalle”.

Henkilöstötyytyväisyyteen panostettiin merkittävästi edelleen ja jatkettiin muun muassa  yhteistyötä Great Place to Work -organisaation kanssa. Koko konsernin työtyytyväisyysindeksiksi saatiin 89 %, jonka myötä konserni sijoittui 50 parhaan yhtiön joukkoon keskisuurten yritysten sarjassa toisena vuotena peräkkäin.

Konsernin tilauskanta oli erittäin hyvällä tasolla tilikauden 2016 lopussa.

– Tämä antaa hyvän pohjan vuoden 2017 liikevaihdon ja tuloksen kehitykselle. Odotamme konsernin liikevaihdon jatkavan merkittävää kasvuaan myös tänä vuonna ja nousevan ehkä 250 miljoonaan euroon.

Pohjola Rakennus työllistää yli 1 900 henkilöä, omaa henkilöstöä on noin 170.

Pohjola Rakennus -konserni

  • Talouden tunnusluvut: 2016 liikevaihto 191 milj. €  ja liikevoitto 15,2 milj. €, 2015 liikevaihto 126 milj. € ja liikevoitto 10,6 milj. €
  • Emoyhtiö Pohjola Rakennus Group PRG Oy
  • Tytäryhtiöt: Pohjola Rakennus Oy Uusimaa (perustettu 2013), Häme (2014),  Infra, Keski- ja Itä-Suomi sekä Länsi-Suomi (2015)
  • Tytäryritysten toimiva johto omistaa osuuden yrityksistä
  • Perustettu 1989, konsernin kotipaikka Helsinki
  • Työllistää yli 1 900 henkilöä, omaa henkilöstöä noin 170

Tunnusluvut konsernin liiketoiminnasta sekä taloudellisesta asemasta ja tuloksesta

 

2016

2015

2014

2013

2012

Liikevaihto 1.000.000,00€

191,0

126,2

85,2

66,0

49,0

Liikevoitto  1.000.000,00€

15,2

10,6

5,3

3,4

2,7

Liikevoitto %

7,93

8,41

6,20

5,14

5,49

Oman pääoman tuotto %

35,69

31,52

17,98

12,30

10,19

Omavaraisuusaste %

35,72

41,71

45,78

51,63

57,65

FIM rakennuttaa kaksi kerrostaloa Porvooseen – uusia vuokra-asuntoja Slottsgården-kortteliin

pohjola_rakennus_uusimaa_slottsga-cc-8arden

Slottsgårdenissa on jo toinen FIMin omistukseen tuleva talo rakenteilla ja toisen rakentaminen aloitetaan alkuvuodesta. Niissä on vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja yhteensä 68. Slottsgården-korttelin toteutuksesta vastaa Pohjola Rakennus Oy Uusimaa.

FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahasto on ostanut kaksi kerrostaloa Porvoossa rakenteilla olevasta Slottsgården-korttelista Pohjola Rakennus Oy Uusimaalta. Niiden yhteensä 68 asuntoa tulevat vapaarahoitteisiksi vuokra-asunnoiksi. Rahastoa myydään FIM Asuntotuotto- ja S-Asuntorahasto-nimillä.

Toinen taloista on jo rakenteilla ja toisen rakentaminen aloitetaan vuodenvaihteessa. Ensimmäinen talo valmistuu vuoden 2017 lopussa ja toinen alkuvuodesta 2018. Uusilla asunnoilla tulee olemaan kysyntää Porvoon vuokra-asuntojen tarjonnassa.

– Vuokra-asuntoihin kohdistuvat sijoitukset tehdään pääasiassa uudiskohteisiin pääkaupunkiseudulla, muissa kasvu- ja maakuntakeskuksissa sekä niiden kehyskuntien työssäkäynti- ja opiskelualueilla. Porvoo sopii hyvin tähän strategiaan, koska se kuuluu pääkaupunkiseudun vaikutuspiiriin. Slottsgårdenin sijainti Porvoossa on erittäin hyvä ja kaupungissa on vahvaa kysyntää uusille vuokra-asunnoille, toteaa S-Pankin varainhoitoyhtiön FIMin kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Petri Jokinen.

Nyt tehty kauppa on FIMin ensimmäinen sijoitus vuokra-asuntoihin Porvoon alueella.

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa voitti 2014 Slottsgården-ehdotuksellaan Porvoon kaupungin järjestämän kilpailun Länsirannan Aleksanterinkaaren sisäkehän asuinkorttelin toteuttamisesta.

–  Kortteliin rakennettava kerrostalojen ryhmä on alkuvaiheessaan herättänyt huomattavaa mielenkiintoa. Nyt tehty kauppa varmistaa sen, että korttelin taloista viisi asuinkerrostaloa ja autohalli ovat rakenteilla ensi kesänä samanaikaisesti. Alun perin kuusivuotiseksi suunniteltu projekti etenee reippaasti edellä aikataulustaan. Kiitos kuuluu asiakkaillemme, toimitusjohtaja Kim Bono Pohjola Rakennus Oy Uusimaasta toteaa.

Slottsgårdenista tulee kymmenen kerrostalon keskuskortteli, jossa asuntoja on kaikkiaan reilut 300. Alueen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2016 ja nyt on rakenteilla kolme pohjoisinta taloa.

 

Kannelmäen ostoskeskuksen uusien asuntojen ja liiketilojen rakentaminen alkaa

kannelmaki_asuintalo_merkattuna

Kannelmäen ostoskeskuksen purkutyöt aloitetaan ensi vuoden tammikuussa ja alueen rakentaminen asuntopainotteiseksi kaupunkikortteliksi alkaa. Ensimmäinen asuintalo Asunto Oy Helsingin Nuotti valmistuu arviolta syksyllä 2018. Sävelkortteliin tulee asuntoja noin 650 asukkaalle sekä liiketilaa päivittäis- ja erikoispalveluille.

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa Kannelmäen ostoskeskuksen alueen muuttamisen asuntopainotteiseksi kaupunkikortteliksi. Hankkeen toteuttamisesta vastaa Pohjola Rakennus Oy Uusimaa. Alueen purkutyöt aloitetaan tammikuussa 2017 ja ne etenevät vaiheittain.

Alueella on nyt Kannelmäen ostoskeskus ja Kiinteistö Oy Vanhaistentie 3. Aloite vanhan ostoskeskuksen purkamisesta ja uusien tilojen rakentamisesta tuli kiinteistönomistajilta. Suuri osa liiketiloista on jo tyhjentynyt ja rakennukset ovat myös tulleet rakennusteknisesti elinkaarensa päähän.

Ostoskeskuksen alue on saanut uudeksi nimekseen Sävelkortteli. Ensimmäisen asuintalon, Asunto Oy Helsingin Nuotin ennakkomarkkinointi alkaa joulukuun alussa. Sen arvioidaan valmistuvan syksyllä 2018. Kuusikerroksisen rakennuksen 3–6. kerroksissa on yhteensä 26 asuntoa kooltaan 36–98,5 neliömetriä.

Kaikkiaan Sävelkortteliin tulee 11 asuinkerrostaloa, joiden kerrosluku on pääosin 5–6. Rakennusten alakerroksiin tulee liiketilaa, muun muassa kaksi päivittäistavarakauppaa, ravintola, erikoispalveluja ja -liikkeitä.

Kaava mahdollistaa 26 850 kerrosneliötä asuinrakentamista ja 2 750 kerrosneliötä liiketilaa.

Valmistuttuaan Sävelkorttelissa on noin 650 asukasta.

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa kuuluu kotimaiseen, vuonna 1989 perustettuun perheyhtiöön.Yhtiö on rakentanut noin 430 asuntoa ja tällä hetkellä rakenteilla on yli 500 asuntoa. Koko konserni on rakentanut yli 10 000 asuntoa.