Skanska rakentaa LähiTapiolalle 66 asuntoa Espoon Matinkylään

2017-03-21 19_19_31-espoon_perho_havainnekuva.pdf - Nitro Reader 3

Skanska rakentaa LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi Ky -rahastolle 66 vuokra-asuntoa Espoon Matinkylään Pyyntitielle. Yhdeksänkerroksisen kerrostalon As. Oy Espoon Perhon rakentaminen alkaa huhtikuussa 2017, ja se valmistuu helmikuussa 2019.

Asuntojen koot vaihtelevat 32,5 neliön yksiöistä neljän huoneen asuntoihin. Monipuoliset palvelut ovat lähellä, sillä niin kauppakeskus Iso Omena kuin Länsimetrokin ovat kävelymatkan päässä. Myös Matinkylän kehittyvä urheilutarjonta on käden ulottuvilla. Lähin liikuntakeskus rakentuu tien toiselle puolelle.

Perhon autopaikat sijaitsevat samaiselle tontille rakennettavassa pysäköintilaitoksessa. ”Perho jakaa yhteispiha-alueen muiden samalle tontille rakennettavien yhtiöiden, rakenteilla olevan As. Oy Espoon Kohon ja myöhemmin rakennettavan As Oy Espoon Popperin kanssa”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jukka-Pekka Häkämies Skanskasta. Korttelin rakennusten nimet Koho, Perho ja Popper perustuvat Matinkylän kalastusaiheiseen nimistöön.

Skanska on toteuttanut viime vuosina useita rakennushankkeita LähiTapiolalle pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa. Tuoreimmat näistä ovat asuntohankkeet Vantaan Kivistössä ja Leinelässä sekä rakenteilla oleva kauppakeskus Seppä Jyväskylässä.

Skanskan asuntohanke sai Kehäkukka-kunniamaininnan Vantaalla

2017-03-01 18_23_18-130604_fazer_vierailukeskus_ulkoa.pdf - Nitro Reader 3

Vuoden 2017 Kehäkukka-palkinto myönnettiin 1.3. Vantaan arkkitehtuuripäivän tilaisuudessa Fazerin uudelle vierailukeskukselle. Kaikki neljä myönnettyä kunniamainintaa olivat asuntoarkkitehtuurin saralta.

Vantaan kaupunki palkitsee vuosittain laadukkaita ja kekseliäitä arkkitehtuurikohteita ja -tekoja Kehäkukka-tunnustuksella. Skanskan asuntohanke As. Oy Vantaan Piccadilly oli yksi neljästä rakennuskohteesta, jotka saivat vuoden 2017 Kehäkukka-kunniamaininnan.

Kunniamainintoja saivat kohteet, joiden suunnittelijat ja toteuttajat ovat esittäneet erilaisia ratkaisuja asumisen haasteisiin. ”Mielenkiintoinen ja persoonallinen arkkitehtuuri luo osaltaan asuinalueesta paikan, johon voi kotiutua, ja palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin tällaisia hankkeita”, kertoo palkintolautakunnan jäsen, Vantaan arkkitehtuurityöryhmän puheenjohtaja Arja Lukin.

Palkintolautakunta luonnehti Tikkurilassa sijaitsevaa As. Oy Vantaan Piccadillyä seuraavasti: ”Rakennus tuo urbaanin asumisen uudella ja virkistävällä tavalla ydinkeskustan ympäristöön. Rakennus täydentää luontevasti ympäröivää kaupunkitilaa, integroituu kekseliäästi vallitseviin rakennuskokonaisuuksiin sekä vahvistaa olemuksellaan keskusta-alueen dynaamista luonnetta.” Piccadillyn on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Hirvonen & Huttunen, ja pääsuunnittelijana toimi Timo Hirvonen.

8-kerroksinen As. Oy Vantaan Piccadilly on pyöreä asuinrakennus, joka sijaitsee keskeisellä paikalla erinomaisten liikenneyhteyksien läheisyydessä Laurean ammattikorkeakoulun etelänpuoleisessa korttelissa osoitteessa Ratakuja 1. Pyöreään taloon kätkeytyy 38 kotia, joissa kulmat ovat suoria. Asuntokoot vaihtelevat 45 neliön kaksioista 101,5-neliöiseen neljän huoneen asuntoon. Taloyhtiön kahteen tasoon rakennettu piha sijoittuu viereisen pysäköintitalon kannen päälle.

Vantaan arkkitehtuuripalkinto Kehäkukka jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Silloin voittajana oli Skanskan kehittämä ja toteuttama As. Oy Vantaan Silkinkaari Tikkurilassa. Palkinto myönnetään tunnustuksena hankkeelle, tapahtumalle, henkilölle tai yhteisölle, joka on esimerkillisellä tavalla tuonut näkyväksi laadukkaan ympäristön toteutumista.

Vuoden 2017 palkinnon saajaa sai viime syksynä ehdottaa kuka tahansa vantaalaisesta arkkitehtuurista innostunut. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimii maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä ja jäseninä kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine sekä arkkitehtuurityöryhmän puheenjohtaja Arja Lukin. Lisäksi palkintolautakuntaan kutsutaan vuosittain yksi kansainvälisen tason arkkitehtuuriasiantuntija, tällä kertaa arkkitehti Toni Yli-Suvanto.

Vuoden 2017 Kehäkukka-palkinto myönnettiin 1.3. Vantaan arkkitehtuuripäivän tilaisuudessa Fazerin uudelle vierailukeskukselle. Kaikki neljä myönnettyä kunniamainintaa olivat asuntoarkkitehtuurin saralta.

Skanskalta uusia asuntoja Porin Karjarantaan

© Tietoa Finland Oy
© Tietoa Finland Oy

Skanska rakentaa 8-kerroksisen asuintalon Porin Karjarantaan Kokemäenjoen rannalle. Hanke on jatkoa Skanskan useille aikaisemmille rakennushankkeille Karjarannassa. Ennakkomarkkinoinnissa olevan hankkeen rakentaminen käynnistyy arviolta kesällä 2017, ja se valmistuu kesällä 2018.

As. Oy Porin Sopraano on Karjarantaan tulevan uuden korttelin ensimmäinen talo, johon tulee 37 asuntoa. Näistä suurin osa on kaksioita ja kolmioita, mutta tarjolla on myös yksiöitä.

”Karjarannan sijainti on ihanteellinen, sillä autolla on vain noin viiden minuutin matka keskustaan ja kävellenkin vain 15 minuuttia. Joen toisella rannalla on Kirjurinluoto, jossa Pori Jazz kesäisin järjestetään”, kertoo työpäällikkö Kari Ketola Skanskalta. Lähes kaikkiin Sopraanon koteihin kuuluu lasitettu parveke jokinäkymin.

Taloyhtiön asukkaiden käytössä on ensimmäisen kerroksen kerhotila, johon tulee muutamia kuntoilulaitteita. Jokirannassa avautuu asukkaiden yhteispiha. Sopraanossa on myös 22 autokatospaikkaa.

Skanska on rakentanut Porin Karjarantaan yhteensä jo kahdeksan taloa. Viimeisimpänä valmistui Porin Klarinetti kesäkuussa 2015. Ennen Klarinettia valmistuivat Porin Sello syyskuussa 2013 ja Porin Trumpetti helmikuussa 2013.

Kainuun uuden sairaalan rakentamissopimus allekirjoitettu

kainuun-uusi-sairaala_ilmakuva_havainnekuva_syksy_2016

Kainuun uuden sairaalan rakentamista koskeva urakkasopimus on allekirjoitettu tänään Kajaanissa. Rakentamisvaihe on osa yhteisvastuullista allianssiurakkaa, jonka osapuolina ovat Kainuun soten lisäksi Skanska, Caverion Suomi ja Sweco.

Sairaalahankkeen laajuus on 46 282 bruttoneliömetriä ja urakan kokonaiskustannukset ovat 153 M€. Kainua-allianssin pääurakoitsija Skanskan osuus on 69 M€, talotekniikkaurakoitsija Caverionin 45 M€ sekä suunnittelusta vastaavan Swecon osuus yhteensä 11,5 M€.

Rakentaminen käynnistyy helmikuussa 2017, ja työt saadaan päätökseen vuoden 2021 syksyllä. Erityispiirteenä hankkeessa ovat korkeat turvallisuus- ja häiriöttömyysvaatimukset työmaan sijaitessa nykyisen sairaalan alueella. Rakentaminen vaiheistetaan siten, että sairaalatoiminta voi jatkua ilman väistötiloja.

Rakennushanke on Kainuun suurin julkinen rakennuskohde, jonka määrät ovat kaikilta osin huomattavia: rakennuksessa on lähes 2 000 huonetta ja 700 ikkunaa, erilaisia betonielementtejä 7 400 kpl, lattiapäällysteitä 36 000 m2, seinälaatoituksia 15 000 m2, 160 sähkökeskusta ja 80 iv-konetta. Puurakentaminen näkyy sairaalassa sisällä ja ulkona: sisustuksen lisäksi ulkoseinissä käytetään puuelementtejä yli 10 000 m2. Rakentamisvaihe tarjoaa tulevina vuosina kymmeniä aliurakoita sekä laite- ja materiaalitoimituksia. Työmaan keskivahvuus on n. 200 henkilöä.

kainuun-uusi-sairaala-maantaso_havainnekuva_syksy_2016

Tulevaisuuden muutostarpeet huomioitu

Sairaalan suunnittelussa korostuvat sujuva ja turvallinen hoito, esteettömyys, viihtyisyys ja kuntoutus. Rakenteellisilla ja teknisillä ratkaisuilla tuetaan eri yksiköiden välistä tilojen yhteiskäyttöä ja varautumista tulevaisuuden muutostarpeisiin. Rakennuksessa käytetään älykkäitä talo- ja kiinteistötekniikan ohjausjärjestelmiä, integroitua turvallisuus- ja viestintätekniikkaa, varastoautomatiikkaa sekä paikannusta.

Kainuun keskussairaala vastaa valtakunnallisen sote-uudistuksen linjausten mukaisesti ympärivuorokautisesta päivystyksestä sekä keskeisten erikoisalojen toiminnasta. Osana sairaalaa toimivat jatkossa myös Kajaanin terveyskeskusten vastaanotot ja vuodeosastot, mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä kehitysvammaisten poliklinikka ja akuuttiosasto.

”Uusi sairaala on erittäin tärkeä Kainuun terveydenhuollon ja koko maakunnan tulevaisuudelle. Tilojen rakentamisen lisäksi on panostettava palveluiden sisältöön ja henkilöstöön; nämä kolme ovat kivijalkamme”, korostaa Kainuun sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto.

Allianssimalli kannustaa yhteistyöhön

Toteutusmalliksi valitun allianssiurakan keskeisenä periaatteena on vastata yhdessä projektin onnistumisesta. Suunnittelu- ja toteutusratkaisut tehdään yksimielisesti hankkeen parasta ajatellen laadullisten ja taloudellisten tavoitteiden ohjaamina. Allianssin kannustinjärjestelmän mukaisesti erinomaisista tuloksista palkitaan bonuksilla, mutta myös toteutumattomien tavoitteiden sanktiot jaetaan yhteisesti.

”Sairaala on rakennuskohteena erittäin vaativa, ja me urakoitsijoina ja suunnittelijoina vastaamme siitä, että tilaaja saa arvoa rahalle. Rakennusala on muuttumassa yhä asiakaslähtöisemmäksi ja haluamme olla tässä kärkijoukossa”, toteavat Kainua-allianssin yritysten johtajat Tuomas Särkilahti Skanskasta, Ville Tamminen Caverionista ja Markku Varis Swecosta.

http://www.kainua-allianssi.fi/

Skanskalta uusi kerrostalo Espoon Tapiolaan

© Tietoa Finland Oy
© Tietoa Finland Oy

Skanska rakentaa uuden asuinkerrostalon Espoon Tapiolaan. 77-asuntoisen kerrostaloyhtiön rakennustöiden suunnitellaan käynnistyvän keväällä 2017, jolloin uudet asunnot olisivat muuttovalmiina vuoden 2018 lopulla.

Juuri ennakkomarkkinointiin tullut As. Oy Espoon Jousenpuisto kohoaa osoitteeseen Jousenpuistonkatu 2. Kolmiportaiseen 7–8-kerroksiseen asuinkerrostaloon rakennettavien asuntojen koot vaihtelevat tehokkaista 29 neliön yksiöistä aina 93,5 neliöön saunallisiin neliöihin. Kaikkiin asuntoihin tulee lasitettu parveke. Taloyhtiöön rakennetaan kaksi saunaosastoa, kerhohuone ja suojaisa terassipiha, joka sijaitsee katutason yläpuolella. As. Oy Espoon Jousenpuiston kivijalkaan tulee HOK-Elannon laajan valikoiman Alepa.

”Espoon Tapiola uudistuu vauhdilla ja vahvistaa asemaansa yhtenä pääkaupunkiseudun tärkeimmistä tieteen, kulttuurin ja kaupan keskittymistä. As. Oy Jousenpuisto sijaitsee niin kaupunkikuvallisesti kuin liikenteellisestikin erinomaisella paikalla, Jousenpuiston aukion ja Urheilupuiston metroaseman välittömässä läheisyydessä. Viereisellä tontilla on Metroparkki, josta taloyhtiön asukkailla on mahdollisuus vuokrata pysäköintipaikka autolleen. Sujuvan julkisen liikenteen lisäksi metroaseman ohi kulkevat kevyenliikenteen väylät, jotka yhdistävät alueen Tapiolaan ja aina Helsingin keskustaan asti”, kertoo Skanska Kotien projektipäällikkö Anu Åkerman.

Jousenpuiston lähiympäristöstä löytyvät Tapiolan urheilupuiston liikuntahallit, jalkapallokentät ja monitoimihalli Metro Areena. Tapiolan keskustan kaupat sekä monet kulttuuririennot, kuten Näyttelykeskus WeeGee, Kino Tapiola sekä Tapiola Sinfonietan esitykset, ovat vain parin minuutin metromatkan päässä.

Skanska toteuttaa SATOlle 16-kerroksisen tornitalon Espoon Perkkaaseen

Skanska rakentaa SATO Rakennuttajille 16-kerroksisen tornitalon sekä sen yhteyteen SATOlle, SRV:lle ja Ilmariselle yhteisen pysäköintihallin Espoon Perkkaaseen. 117-asuntoisen vuokrakerrostalon rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa keväällä 2018.

Espoon Perkkaaseen osoitteeseen Runoratsunkatu 5 kohoavaan tornitaloon tulee vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja yksiöistä neliöihin. Asuntojen keskipinta-ala on 45,5 neliömetriä. Talon yhteyteen rakennetaan lisäksi 193-paikkainen Kiinteistö Oy Espoon Perkkaantalon paikoitushalli Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n ja sen naapurikiinteistöjen käyttöön.

”Etenkin pienille, yhden hengen talouteen sopiville asunnoille riittää nyt kysyntää. Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5 nousee sijainniltaan ihanteelliseen paikkaan monipuolisten palveluiden äärelle, Sellon kauppakeskuksen ja Leppävaaran juna-aseman läheisyyteen. Perkkaa on kasvava alue, jonka kehittämisessä olemme olleet mukana jo kaavavaiheesta lähtien”, kertoo SATOn rakennuttajapäällikkö Esa Vatanen.

”Tornitalon 14. kerrokseen rakennetaan talon asukkaiden käyttöön suuret avoterassit, ja talon katolle asennetaan noin 90 aurinkopaneelia tuottamaan sähköä. Tornitalon julkisivu saa ylleen vaalean päävärityksiin, mutta alempiin kerroksiin on valittu tumma, graafinen betonipinta, joka yhdistää talon ympäristöönsä. Tässä talossa tumman betonipinnan aiheet on otettu läheiseltä Vermon raviradalta”, kertoo kohteen työpäällikkö Marko Haapalainen Skanskasta. Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n tornitalon on suunnittelut arkkitehti SAFA Mika Smolander Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy:stä.

Vermon raviradan lisäksi kävelymatkan päässä As. Oy Espoon Runoratsunkatu 5:stä ovat esimerkiksi Talin golfkenttä, Leppävaaran ulkoilupuisto sekä Leppävaaran muut monipuoliset palvelut. Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n sijainti lähellä Leppävaaran ja Mäkkylän asemia tarjoaa sujuvat kulkuyhteydet myös muualle pääkaupunkiseudulle.

Skanska rakentaa uusia omistusasuntoja Helsinkiin Munkkiniemeen

Skanska on hankkinut Helsingin Munkkiniemestä Huopalahdentien ja Rakuunantien kulmasta tontin, jolla on rakennusoikeutta kahden kerrostalon rakentamista varten. Rakentamisen mahdollistava asemakaava on saanut lainvoiman elokuussa 2016.

”Suunnitelmissa on kaksi 7-9-kerroksista kerrostaloa, joihin tulee yhteensä noin 140 asuntoa sekä muutama pienehkö liiketila. Uusien asuntojen ennakkomarkkinointi alkaa keväällä 2017 ja ensimmäisen talon rakennustyöt pyritään aloittamaan syksyllä 2017”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma. Tällä hetkellä tontilla on kaksi autokatosta, jotka puretaan.

”Munkkiniemen alueella ei ole juurikaan käynnistynyt asuntojen uudistuotantoa vuosikymmeniin. Pian on tarjolla uusia moderneja asuntoja keskeisellä sijainnilla Munkkiniemen ja Munkkivuoren palvelujen äärellä hyvien liikenneyhteyksien varrella. Asuntojen suunnittelu on käynnistynyt, ja kartoitamme parhaillaan asunnoista kiinnostuneiden toiveita ja tarpeita”, sanoo Kuosma.

Skanska rakentaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT:lle 101 asuntoa Jätkäsaareen

heka-hyva-cc-88ntoivonkatu_puistona-cc-88kyma-cc-88_ark_tsto_jukka_turtiainen

Skanska ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT ovat sopineet uuden asuinkerrostalon, Asunto Oy Heka Jätkäsaari Hyväntoivonkatu 7:n rakentamisurakasta Helsingin Jätkäsaareen. Rakennustyöt alkavat marraskuussa 2016 ja talo valmistuu lokakuussa 2018. Heka Jätkäsaari Hyväntoivonkatu 7:ään rakennetaan yhteensä 101 vuokra-asuntoa, joiden keskipinta-ala on 52 neliömetriä.

”Hyväntoivonkatu 7 muodostaa parhaillaan rakenteilla olevien As. Oy Heka Jätkäsaari Hampurinkuja 1:n ja As. Oy Helsingin Rion kanssa ison ja suojaisan korttelin, jonka keskelle tulee vehreä ja viihtyisä piha. Kaikki kolme taloa liitetään Jätkäsaaren jätteiden putkikeräysjärjestelmään, joka kuljettaa jätteet keräysasemalle maanalaista putkistoa pitkin. Näin ollen esimerkiksi perinteisiä jätesäiliöitä ei Jätkäsaaren asuntojen pihoihin tule. Tämä lisää entisestään alueen viihtyisyyttä ja asukkaiden asumismukavuutta”, kertoo työpäällikkö Risto Mäkinen Skanskasta.

”Skanska on vuosien varrella rakentanut Helsinkiin liki 5700 kohtuuhintaista asuntoa Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT:lle. Haluamme olla mukana rakentamassa parempaa yhteiskuntaa ja kohtuuhintaisen asuntorakentamisen merkitys on tässä suuri. Osallistumme aktiivisesti urakkakilpailuihin ja tuomme näin osaamisemme yhteiskunnan käyttöön, jotta erityisesti pääkaupunkiseudulla saadaan lisää kovasti kaivattuja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja”, sanoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta.

Skanskalla on työn alla Jätkäsaaressa kaikkiaan 588 asunnon rakennustyöt. Nyt käynnistyvän Hyväntoivonkatu 7:n lisäksi Skanska rakentaa ATT:lle parhaillaan neljää muuta hanketta Jätkäsaaressa. Lisäksi Skanska rakentaa Jätkäsaareen vuokrakerrostaloa HUS-Asunnoille sekä opiskelijataloa Helsingin seudun opiskelijasäätiö HOASille.

Jätkäsaaressa rakennetaan vilkkaasti ja alue kytkeytyy yhä tiiviimmin kantakaupunkiin. Sijainti ja kehittyvä palvelutarjonta houkuttelee yhtä lailla perheitä, opiskelijoita kuin senioreitakin, ja alueen asunnoille on jatkuvasti runsaasti kysyntää.

Skanskalta uusi kerrostalo Aurajoen varrelle Turun Telakkarantaan

© Tietoa Finland Oy
© Tietoa Finland Oy

Teollisuushistoriallisesti merkittävän Turun Telakkarannan asuinalueen rakentaminen etenee. Nyt ennakkomarkkinointiin tulee As. Oy Turun Kuunarinranta, jonka rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2017. Skanskan rakentamat uudet kodit ovat muuttovalmiita kesällä 2018.

Turun Telakkarannasta on lähivuosina rakentumassa yksi kaupungin vetovoimaisimmista asuinpaikoista ja kävelykatualueista, eräänlainen kaupunkilaisten olohuone. Skanska on ollut mukana alueen rakentamisessa vuodesta 2012 asti. Vuonna 2013 Telakkarantaan valmistui Skanskan rakentama As. Oy Turun Paraatiranta, vuonna 2014 Andronoksenranta ja 2015 Turun Telakanportti. Asuinalue on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja kaikki Skanskan rakentamat asunnot on myyty. Seuraavan asuinkerrostalon, Kuunarinrannan, myötä Skanska nousee alueen suurimmaksi rakentajaksi.

Kuunarinranta nousee Telakkarannassa arvostetulle paikalle Aurajoen varteen, osoitteeseen Unioninkatu 16. Kahdeksankerroksiseen asuinkerrostaloon tulee yhteensä 33 omistusasuntoa 34 neliöisestä kaksiosta aina 121,5 neliöiseen kolmioon. Kaikkiin asuntoihin tulee suuret lasitetut parvekkeet, joista avautuvat näkymät Aurajoelle. Rakennuksen julkisivu on paikalla muurattua punatiiltä, joka yhdistää uudisasunnon kauniisti alueen teolliseen historiaan.

Telakkarantaan rakennetaan yhteinen merellinen pihakansi laiturimaisine kulkureitteineen ja heinikkomaisine kasveineen. Pihakannen alle sijoitetaan autohalli, johon tulee 31 myytävää autopaikkaa myös Kuunarinrannan asukkaille.

”Telakkarannan suunnittelussa on alusta asti vaalittu historiallisesti arvokkaan alueen alkuperäistä ja ainutlaatuista tunnelmaa. Alueen historia näkyy ja välittyy niin uusien talojen julkisivuista kuin vanhoista suojelluista telakkanostureistakin, jotka säilytetään uusien rakennusten rinnalla”, kertoo Skanska Kotien hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki.

”Telakkarannan kaltainen alue kantakaupungin läheisyydessä on harvinaisuus. Vanha teollisuusmiljöö on jalostunut moderniksi asuinalueeksi, joka antaa rouheutta ja ryhdikästä ilmettä Aurajokisuun rantamaille”, kuvailee Martinmäki. Myös suora yhteys Airistolle on tulevaisuudessa yksi alueen ainutlaatuisia valtteja.

Telakkaranta on kaavoitettu vuonna 2005 pidetyn arkkitehtikilpailun voittajaehdotuksen mukaisesti. Alueen rakentaminen kestää noin kymmenen vuotta. Kaiken kaikkiaan Telakkarantaan nousee noin 20 rakennusta ja niihin noin 600 uutta asuntoa.

Skanska aloittaa uuden toimistotalon rakentamisen Helsingin Lintulahdessa

skanska_toimistotalo_lintulahti_julkisivukuva

Skanska käynnistää uuden toimistotalon rakentamisen Helsinkiin Lintulahteen Sörnäisten rantatien kupeeseen osoitteeseen Kaikukatu 6. Skanskan investoinnin arvo on noin 45,9 miljoonaa euroa.

Rakennustöiden valmistelu tontilla on jo käynnissä. Aluksi Skanska toteuttaa noin vuoden mittaisen maanrakennusurakan, joka sisältää mm. mittavat kellarien porapaaluseinät. Skanska aloittaa maanpäällisen rakentamisen syyskuussa 2017 ja kiinteistö valmistuu tavoitteen mukaan keväällä 2019.

skanska_toimistotalo_lintulahti_sisakuva

”Rakennukseen tulee noin 12 000 neliömetriä persoonallista vuokrattavaa toimistotilaa, joka palvelee joustavuudellaan kaikenkokoisia yrityksiä. Tavoitteena on toteuttaa hanke LEED®-ympäristösertifikaattijärjestelmän vaatimusten puitteissa”, kertoo Skanska CDF Oy:n operatiivinen johtaja Antti Nousiainen.

”Merenläheinen Lintulahti on kehittyvän kantakaupungin ytimessä ja erinomaisesti saavutettavissa sekä julkisilla yhteyksillä että autolla. Alueella teollisuushistoria kohtaa modernin kaupunkiympäristön, jossa asuminen, työskentely ja vapaa-aika ovat samanaikaisesti läsnä ja luovat uudenlaista kaupunkikulttuuria”, kuvailee Nousiainen.

”Suunnitteluun on haettu inspiraatiota sekä alueen teollisesta historiasta, että moderneista työympäristöistä maailmalta. Tiloja on tarjolla erilaisille yrityksille useamman kerroksen kokonaisuuksista aina muutaman hengen organisaatioiden tarpeisiin. Modernit tilaratkaisut, ympäristötehokkuus, joustavuus ja persoonallisuus ovat tärkeitä suunnittelua ja hankkeen toteutusta ohjaavia avainsanoja”, kertoo Nousiainen.

Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky.