Skanska toteuttaa Lahden kaupunginsairaalan uudistuksen toisen vaiheen

lahden-kaupunginsairaala-havainnekuva-1

Skanska ja Lahden tilakeskus ovat solmineet sopimuksen Lahden kaupunginsairaalan uudistushankkeen toisen vaiheen toteuttamisesta.

Hankkeessa muutetaan osoitteessa Harjukatu 48 sijaitsevan sairaalan D- ja F-osat sairaalatiloista avoterveydenhuollon vastaanottotiloiksi. Rakennustyöt käynnistyvät syyskuun alussa, ja hanke valmistuu helmikuun lopussa 2019.

Hanke liittyy Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän toimintojen uudelleenorganisointiin. Lahden kaupungin terveyspalvelut siirtyivät vuoden 2017 alusta perustetun hyvinvointikuntayhtymän alaisuuteen. Hyvinvointikuntayhtymä keskittää sairaalatoimintojaan Päijät-Hämeen keskussairaalaan ja avovastaanottoja Lahden kaupunginsairaalaan.

lahden-kaupunginsairaala-havainnekuva-2

”Kiinteistöstä käytetään edelleen nimeä Lahden kaupunginsairaala tai kaupunginsairaala, vaikka sairaalatoimintaa siellä ei enää ole. Lopullinen nimi päätetään toisen vaiheen valmistuttua, jolloin kaikki toiminnat ovat löytäneet paikkansa”, kertoo projektipäällikkö Pirjo Asikainen Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän kiinteistöpalveluista.

Sairaalarakennuksen uudistustyöt toteutetaan toiminnassa olevan kiinteistön ympärillä ja vieressä, minkä vuoksi työt pyritään suunnittelemaan mahdollisimman hyvin siten, että ne eivät häiritse normaalia toimintaa.

”Erityisenä haasteena hankkeessa ovat käytössä olevan rakennuksen osan taloteknisten järjestelmien toiminnan varmistaminen sekä asiakkaiden turvallisen liikkumisen varmistaminen työmaan läheisyydessä ja työmaan kautta koko rakennusvaiheen ajan”, toteaa yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo Skanskasta. ”Esimerkiksi F-osan toisessa kerroksessa ovat kuvantamishuoneet käytössä koko työmaan ajan”, Koskipalo jatkaa.

Lahden kaupunginsairaalan uudistamisen toinen vaihe päättää hankekokonaisuuden, joka tähän mennessä on Lahden tilakeskuksen kaikkien aikojen suurin. Hankesuunnitteluvaihe mukaan lukien kyse on lähes kymmenen vuoden työstä. Tuona aikana näkemykset suomalaisesta sosiaali- ja terveydenhuollosta ovat muuttuneet moneen kertaan, ja niin myös hankkeen sisältö.

Korjaustyöt ovat varsin laajoja: 1960-luvun lopulta peräisin olevista D- ja F-osista puretaan lähes kaikki vanhat väliseinät, hormit, välipohjien pintalaatat sekä osa alapohjia sekä olemassa oleva talotekniikka. ”Käytännössä vain kantava runko säilytetään”, toteaa Koskipalo.

F-osan vesikatolla ilmanvaihtokonehuoneisiin tehdään laajennustöitä, ja molemmissa rakennuksen osissa uusitaan lisäksi ikkunat ja tehdään sokkeli- ja salaojakorjauksia. Talotekniikkajärjestelmät päivitetään vastaamaan tämän päivän vaatimustasoa. Lisäksi matala G-rakennus puretaan ja sen tilalle tehdään polkupyöräkatos.

Varsinaisen muutosalueen ulkopuolelle jää osa tiloista lähinnä kellarikerroksissa. Nämä tilat on uusittu jo uudistushankkeen aikaisemmissa vaiheissa. Toisen vaiheen aikana niissä tehdään kuitenkin jonkin verran talotekniikkaan sekä rakennustekniseen perusparannukseen liittyviä töitä.

Skanska aloittaa uusien kotien rakennustyöt Helsingin Munkkiniemessä syksyllä

© Tietoa Finland Oy
© Tietoa Finland Oy

Skanska rakentaa Helsingin Munkkiniemeen kaksi 7–9-kerroksista taloa, joihin tulee yhteensä 140 asuntoa 30,5 neliön yksiöistä 97,5 neliön neljän huoneen koteihin.

As. Oy Helsingin Rakuunanpuiston ennakkomarkkinointi on juuri alkanut ja rakentamisen arvioidaan alkavan syksyllä 2017. Uudet kodit ovat muuttovalmiita syksyllä 2019.

”Uudet modernit asunnot Munkkiniemessä ovat herättäneet paljon kiinnostusta, koska alueella ei ole vuosikymmeniin juurikaan käynnistynyt asuntojen uudistuotantoa”, kertoo Skanskan myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Sijainti on keskeinen: Rakuunanpuisto on Munkkiniemen ja Munkkivuoren palvelujen äärellä hyvien liikenneyhteyksien varrella ja toisaalta lähellä merenrantaa ja upeita ulkoilureittejä. Rakuunanpuisto sijoittuu puistomaiseen asuinympäristöön Huopalahdentien ja Rakuunantien kulmaan tontille, jonka Skanska osti marraskuussa 2016.

”Jo suunnitteluvaiheessa kysyimme asiakkailtamme, millaisia ominaisuuksia he odottavat Munkkiniemen uudelta kodilta. Näitä ajatuksia on sitten viety suunnitteluun. Talon ylimpään kerrokseen rakennetaan saunaosasto sekä asukkaiden yhteinen kerhotila ja talon ensimmäiseen kerrokseen tulee yksi 78,5-neliöinen liiketila. Neljän huoneen kodeissa on erikoisuutena kaunis kirjastohuone, jonka yhteyteen liitetään ranskalainen parveke”, kertoo Kuosma.

Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Kanttia2 Oy.

Lisäksi taloon tulee Postin pakettilokerikkopalvelu SmartPost, josta asukkaat voivat noutaa vaikkapa verkkokauppaostoksensa tai jättää valmiiksi maksetut paketit, kirjeet ja kortit.

www.skanska.fi/rakuunanpuisto

Skanska toteuttaa Keskon keskusvaraston laajennuksen toisen vaiheen Vantaan Hakkilassa

Kesko laajentaa päivittäistavaratoimialan keskusvarastoaan Vantaan Hakkilassa. Skanska ja Kesko ovat sopineet laajennushankkeen toisen vaiheen toteuttamisesta.

Kahdessa vaiheessa toteutettavan laajennustyön myötä keskusvarastoon saadaan lisätilaa yli 20 000 neliömetriä. Keskusvaraston laajennus mahdollistaa osaltaan Keskon päivittäistavarakaupan strategian toteutusta. Strategian tavoitteena on vahva kasvu Suomessa.

”Laajennusten myötä pystymme palvelemaan olemassa olevan K-kauppaverkoston lisäksi myös Suomen Lähikaupan verkostosta meille siirtyneitä 410 lähikauppaa tehokkaasti ja sujuvasti. Laajennusmahdollisuus osui juuri sopivaan hetkeen uuden asemakaavan vahvistuttua”, Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Palomäki toteaa tyytyväisenä.

Skanskan kesäkuussa käynnistyvässä kooltaan noin 17 400 bruttoneliömetrin kokoisessa urakassa rakennetaan varasto sekä toteutetaan varaston sisältämät toimistot ja talotekniset tilat.

”Elementtirunkoisen varastorakennuksen runkoasennukset ovat vaativia, ja Keskon laatuvaatimus varaston lattian ominaisuuksien suhteen on korkea. Siksi olemme erittäin iloisia, että juuri meidät valittiin toteuttamaan hanketta”, toteaa tulosyksikön johtaja Urmas Soots Skanskalta. Skanskan hanke saadaan päätökseen heinäkuussa 2018.

Hankkeen yhteydessä Kesko myös uudistaa keskusvarastonsa laitteistoja energiataloudellisemmiksi ja ympäristötehokkaammiksi.

Monet logistiikkayritykset ovat keskittäneet toimintojaan Tikkurilan suuralueeseen kuuluvaan Itä-Vantaan Hakkilaan, jonne on erinomaiset liikenneyhteydet sekä Lahdenväylältä että pääradalta pistoraiteen kautta.

Skanska käynnistää työmaansa Olympiastadionilla

Skanska käynnistää työmaansa Olympiastadionilla huhtikuun alussa. Skanskan siniset työmaatilat ovat valmiina Paavo Nurmen patsaan läheisyydessä.

”Rakentaminen käynnistyy ensimmäisessä vaiheessa Stadionin eteläisten ja läntisten osien peruskorjaustöillä. Maanalaisten tilojen uudisrakentamisen osalta työt käynnistyvät Stadionin pohjoispäässä”, kertoo aluejohtaja Vesa Tähti Skanskasta.

”Meille skanskalaisille on erityisen tärkeää, että työmaam­me on turvallinen ja hyvä naapuri työmaan ympäristössä asuville ja liikkuville. Teemme parhaamme, jotta rakennus­töistä aiheutuva haitta olisi mahdollisimman vähäinen”, sanoo aluejohtaja Vesa Tähti.

Skanska tiedottaa merkittävistä tapahtumista ja mahdollisista reittimuutoksista koko työmaan ajan. Ajankohtaiset asiat löytyvät osoitteesta www.stadion.fi sekä Stadionin uutiskirjeestä.

Stadionin uudistushanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana. Skanska valittiin Olympiastadionin mittavan uudistushankkeen pääurakoitsijaksi helmikuussa. Hanke on suurin Skanskan Suomessa koskaan toteuttama talonrakennusurakka, jossa Skanska on yksin päätoteuttajana. Sopimuksen arvo Skanskalle on 156 miljoonaa euroa.

Olympiastadionilla on menossa Lemminkäisen suorittamia maanrakennus-, louhinta- ja perustuksien vahvistustöitä, jotka jatkuvat syksyyn 2017.

Yleisölle, tapahtumajärjestäjille ja kaupunkilaisille rakentuu hankkeessa 19 290 bruttoneliötä uusia tiloja. Lisäksi katsomot, kenttäalue ja juoksuradat uudistetaan. Stadionin katsomot katetaan ja ravintola- ja WC-tilojen määrä kaksinkertaistetaan. Hankkeen kokonaislaajuus on kenttäalue ja katsomot mukaan lukien 90 000 neliötä. Arvioitu aikataulu on, että perusparannus ja uudistamishanke valmistuvat vuoden 2019 aikana.

Muutos mahdollistaa Olympiastadionin kehittämisen monipuoliseksi kansainväliset vaatimukset täyttäväksi tapahtumakeskukseksi. Uudistetulla Olympiastadionilla arvioidaan vierailevan tulevaisuudessa vuosittain noin miljoona kävijää.

Skanska rakentaa LähiTapiolalle 66 asuntoa Espoon Matinkylään

2017-03-21 19_19_31-espoon_perho_havainnekuva.pdf - Nitro Reader 3

Skanska rakentaa LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi Ky -rahastolle 66 vuokra-asuntoa Espoon Matinkylään Pyyntitielle. Yhdeksänkerroksisen kerrostalon As. Oy Espoon Perhon rakentaminen alkaa huhtikuussa 2017, ja se valmistuu helmikuussa 2019.

Asuntojen koot vaihtelevat 32,5 neliön yksiöistä neljän huoneen asuntoihin. Monipuoliset palvelut ovat lähellä, sillä niin kauppakeskus Iso Omena kuin Länsimetrokin ovat kävelymatkan päässä. Myös Matinkylän kehittyvä urheilutarjonta on käden ulottuvilla. Lähin liikuntakeskus rakentuu tien toiselle puolelle.

Perhon autopaikat sijaitsevat samaiselle tontille rakennettavassa pysäköintilaitoksessa. ”Perho jakaa yhteispiha-alueen muiden samalle tontille rakennettavien yhtiöiden, rakenteilla olevan As. Oy Espoon Kohon ja myöhemmin rakennettavan As Oy Espoon Popperin kanssa”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jukka-Pekka Häkämies Skanskasta. Korttelin rakennusten nimet Koho, Perho ja Popper perustuvat Matinkylän kalastusaiheiseen nimistöön.

Skanska on toteuttanut viime vuosina useita rakennushankkeita LähiTapiolalle pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa. Tuoreimmat näistä ovat asuntohankkeet Vantaan Kivistössä ja Leinelässä sekä rakenteilla oleva kauppakeskus Seppä Jyväskylässä.

Skanskan asuntohanke sai Kehäkukka-kunniamaininnan Vantaalla

2017-03-01 18_23_18-130604_fazer_vierailukeskus_ulkoa.pdf - Nitro Reader 3

Vuoden 2017 Kehäkukka-palkinto myönnettiin 1.3. Vantaan arkkitehtuuripäivän tilaisuudessa Fazerin uudelle vierailukeskukselle. Kaikki neljä myönnettyä kunniamainintaa olivat asuntoarkkitehtuurin saralta.

Vantaan kaupunki palkitsee vuosittain laadukkaita ja kekseliäitä arkkitehtuurikohteita ja -tekoja Kehäkukka-tunnustuksella. Skanskan asuntohanke As. Oy Vantaan Piccadilly oli yksi neljästä rakennuskohteesta, jotka saivat vuoden 2017 Kehäkukka-kunniamaininnan.

Kunniamainintoja saivat kohteet, joiden suunnittelijat ja toteuttajat ovat esittäneet erilaisia ratkaisuja asumisen haasteisiin. ”Mielenkiintoinen ja persoonallinen arkkitehtuuri luo osaltaan asuinalueesta paikan, johon voi kotiutua, ja palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin tällaisia hankkeita”, kertoo palkintolautakunnan jäsen, Vantaan arkkitehtuurityöryhmän puheenjohtaja Arja Lukin.

Palkintolautakunta luonnehti Tikkurilassa sijaitsevaa As. Oy Vantaan Piccadillyä seuraavasti: ”Rakennus tuo urbaanin asumisen uudella ja virkistävällä tavalla ydinkeskustan ympäristöön. Rakennus täydentää luontevasti ympäröivää kaupunkitilaa, integroituu kekseliäästi vallitseviin rakennuskokonaisuuksiin sekä vahvistaa olemuksellaan keskusta-alueen dynaamista luonnetta.” Piccadillyn on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Hirvonen & Huttunen, ja pääsuunnittelijana toimi Timo Hirvonen.

8-kerroksinen As. Oy Vantaan Piccadilly on pyöreä asuinrakennus, joka sijaitsee keskeisellä paikalla erinomaisten liikenneyhteyksien läheisyydessä Laurean ammattikorkeakoulun etelänpuoleisessa korttelissa osoitteessa Ratakuja 1. Pyöreään taloon kätkeytyy 38 kotia, joissa kulmat ovat suoria. Asuntokoot vaihtelevat 45 neliön kaksioista 101,5-neliöiseen neljän huoneen asuntoon. Taloyhtiön kahteen tasoon rakennettu piha sijoittuu viereisen pysäköintitalon kannen päälle.

Vantaan arkkitehtuuripalkinto Kehäkukka jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Silloin voittajana oli Skanskan kehittämä ja toteuttama As. Oy Vantaan Silkinkaari Tikkurilassa. Palkinto myönnetään tunnustuksena hankkeelle, tapahtumalle, henkilölle tai yhteisölle, joka on esimerkillisellä tavalla tuonut näkyväksi laadukkaan ympäristön toteutumista.

Vuoden 2017 palkinnon saajaa sai viime syksynä ehdottaa kuka tahansa vantaalaisesta arkkitehtuurista innostunut. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimii maankäytön, rakentamisen ja ympäristön toimialan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä ja jäseninä kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine sekä arkkitehtuurityöryhmän puheenjohtaja Arja Lukin. Lisäksi palkintolautakuntaan kutsutaan vuosittain yksi kansainvälisen tason arkkitehtuuriasiantuntija, tällä kertaa arkkitehti Toni Yli-Suvanto.

Vuoden 2017 Kehäkukka-palkinto myönnettiin 1.3. Vantaan arkkitehtuuripäivän tilaisuudessa Fazerin uudelle vierailukeskukselle. Kaikki neljä myönnettyä kunniamainintaa olivat asuntoarkkitehtuurin saralta.

Skanskalta uusia asuntoja Porin Karjarantaan

© Tietoa Finland Oy
© Tietoa Finland Oy

Skanska rakentaa 8-kerroksisen asuintalon Porin Karjarantaan Kokemäenjoen rannalle. Hanke on jatkoa Skanskan useille aikaisemmille rakennushankkeille Karjarannassa. Ennakkomarkkinoinnissa olevan hankkeen rakentaminen käynnistyy arviolta kesällä 2017, ja se valmistuu kesällä 2018.

As. Oy Porin Sopraano on Karjarantaan tulevan uuden korttelin ensimmäinen talo, johon tulee 37 asuntoa. Näistä suurin osa on kaksioita ja kolmioita, mutta tarjolla on myös yksiöitä.

”Karjarannan sijainti on ihanteellinen, sillä autolla on vain noin viiden minuutin matka keskustaan ja kävellenkin vain 15 minuuttia. Joen toisella rannalla on Kirjurinluoto, jossa Pori Jazz kesäisin järjestetään”, kertoo työpäällikkö Kari Ketola Skanskalta. Lähes kaikkiin Sopraanon koteihin kuuluu lasitettu parveke jokinäkymin.

Taloyhtiön asukkaiden käytössä on ensimmäisen kerroksen kerhotila, johon tulee muutamia kuntoilulaitteita. Jokirannassa avautuu asukkaiden yhteispiha. Sopraanossa on myös 22 autokatospaikkaa.

Skanska on rakentanut Porin Karjarantaan yhteensä jo kahdeksan taloa. Viimeisimpänä valmistui Porin Klarinetti kesäkuussa 2015. Ennen Klarinettia valmistuivat Porin Sello syyskuussa 2013 ja Porin Trumpetti helmikuussa 2013.

Kainuun uuden sairaalan rakentamissopimus allekirjoitettu

kainuun-uusi-sairaala_ilmakuva_havainnekuva_syksy_2016

Kainuun uuden sairaalan rakentamista koskeva urakkasopimus on allekirjoitettu tänään Kajaanissa. Rakentamisvaihe on osa yhteisvastuullista allianssiurakkaa, jonka osapuolina ovat Kainuun soten lisäksi Skanska, Caverion Suomi ja Sweco.

Sairaalahankkeen laajuus on 46 282 bruttoneliömetriä ja urakan kokonaiskustannukset ovat 153 M€. Kainua-allianssin pääurakoitsija Skanskan osuus on 69 M€, talotekniikkaurakoitsija Caverionin 45 M€ sekä suunnittelusta vastaavan Swecon osuus yhteensä 11,5 M€.

Rakentaminen käynnistyy helmikuussa 2017, ja työt saadaan päätökseen vuoden 2021 syksyllä. Erityispiirteenä hankkeessa ovat korkeat turvallisuus- ja häiriöttömyysvaatimukset työmaan sijaitessa nykyisen sairaalan alueella. Rakentaminen vaiheistetaan siten, että sairaalatoiminta voi jatkua ilman väistötiloja.

Rakennushanke on Kainuun suurin julkinen rakennuskohde, jonka määrät ovat kaikilta osin huomattavia: rakennuksessa on lähes 2 000 huonetta ja 700 ikkunaa, erilaisia betonielementtejä 7 400 kpl, lattiapäällysteitä 36 000 m2, seinälaatoituksia 15 000 m2, 160 sähkökeskusta ja 80 iv-konetta. Puurakentaminen näkyy sairaalassa sisällä ja ulkona: sisustuksen lisäksi ulkoseinissä käytetään puuelementtejä yli 10 000 m2. Rakentamisvaihe tarjoaa tulevina vuosina kymmeniä aliurakoita sekä laite- ja materiaalitoimituksia. Työmaan keskivahvuus on n. 200 henkilöä.

kainuun-uusi-sairaala-maantaso_havainnekuva_syksy_2016

Tulevaisuuden muutostarpeet huomioitu

Sairaalan suunnittelussa korostuvat sujuva ja turvallinen hoito, esteettömyys, viihtyisyys ja kuntoutus. Rakenteellisilla ja teknisillä ratkaisuilla tuetaan eri yksiköiden välistä tilojen yhteiskäyttöä ja varautumista tulevaisuuden muutostarpeisiin. Rakennuksessa käytetään älykkäitä talo- ja kiinteistötekniikan ohjausjärjestelmiä, integroitua turvallisuus- ja viestintätekniikkaa, varastoautomatiikkaa sekä paikannusta.

Kainuun keskussairaala vastaa valtakunnallisen sote-uudistuksen linjausten mukaisesti ympärivuorokautisesta päivystyksestä sekä keskeisten erikoisalojen toiminnasta. Osana sairaalaa toimivat jatkossa myös Kajaanin terveyskeskusten vastaanotot ja vuodeosastot, mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä kehitysvammaisten poliklinikka ja akuuttiosasto.

”Uusi sairaala on erittäin tärkeä Kainuun terveydenhuollon ja koko maakunnan tulevaisuudelle. Tilojen rakentamisen lisäksi on panostettava palveluiden sisältöön ja henkilöstöön; nämä kolme ovat kivijalkamme”, korostaa Kainuun sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto.

Allianssimalli kannustaa yhteistyöhön

Toteutusmalliksi valitun allianssiurakan keskeisenä periaatteena on vastata yhdessä projektin onnistumisesta. Suunnittelu- ja toteutusratkaisut tehdään yksimielisesti hankkeen parasta ajatellen laadullisten ja taloudellisten tavoitteiden ohjaamina. Allianssin kannustinjärjestelmän mukaisesti erinomaisista tuloksista palkitaan bonuksilla, mutta myös toteutumattomien tavoitteiden sanktiot jaetaan yhteisesti.

”Sairaala on rakennuskohteena erittäin vaativa, ja me urakoitsijoina ja suunnittelijoina vastaamme siitä, että tilaaja saa arvoa rahalle. Rakennusala on muuttumassa yhä asiakaslähtöisemmäksi ja haluamme olla tässä kärkijoukossa”, toteavat Kainua-allianssin yritysten johtajat Tuomas Särkilahti Skanskasta, Ville Tamminen Caverionista ja Markku Varis Swecosta.

http://www.kainua-allianssi.fi/

Skanskalta uusi kerrostalo Espoon Tapiolaan

© Tietoa Finland Oy
© Tietoa Finland Oy

Skanska rakentaa uuden asuinkerrostalon Espoon Tapiolaan. 77-asuntoisen kerrostaloyhtiön rakennustöiden suunnitellaan käynnistyvän keväällä 2017, jolloin uudet asunnot olisivat muuttovalmiina vuoden 2018 lopulla.

Juuri ennakkomarkkinointiin tullut As. Oy Espoon Jousenpuisto kohoaa osoitteeseen Jousenpuistonkatu 2. Kolmiportaiseen 7–8-kerroksiseen asuinkerrostaloon rakennettavien asuntojen koot vaihtelevat tehokkaista 29 neliön yksiöistä aina 93,5 neliöön saunallisiin neliöihin. Kaikkiin asuntoihin tulee lasitettu parveke. Taloyhtiöön rakennetaan kaksi saunaosastoa, kerhohuone ja suojaisa terassipiha, joka sijaitsee katutason yläpuolella. As. Oy Espoon Jousenpuiston kivijalkaan tulee HOK-Elannon laajan valikoiman Alepa.

”Espoon Tapiola uudistuu vauhdilla ja vahvistaa asemaansa yhtenä pääkaupunkiseudun tärkeimmistä tieteen, kulttuurin ja kaupan keskittymistä. As. Oy Jousenpuisto sijaitsee niin kaupunkikuvallisesti kuin liikenteellisestikin erinomaisella paikalla, Jousenpuiston aukion ja Urheilupuiston metroaseman välittömässä läheisyydessä. Viereisellä tontilla on Metroparkki, josta taloyhtiön asukkailla on mahdollisuus vuokrata pysäköintipaikka autolleen. Sujuvan julkisen liikenteen lisäksi metroaseman ohi kulkevat kevyenliikenteen väylät, jotka yhdistävät alueen Tapiolaan ja aina Helsingin keskustaan asti”, kertoo Skanska Kotien projektipäällikkö Anu Åkerman.

Jousenpuiston lähiympäristöstä löytyvät Tapiolan urheilupuiston liikuntahallit, jalkapallokentät ja monitoimihalli Metro Areena. Tapiolan keskustan kaupat sekä monet kulttuuririennot, kuten Näyttelykeskus WeeGee, Kino Tapiola sekä Tapiola Sinfonietan esitykset, ovat vain parin minuutin metromatkan päässä.

Skanska toteuttaa SATOlle 16-kerroksisen tornitalon Espoon Perkkaaseen

Skanska rakentaa SATO Rakennuttajille 16-kerroksisen tornitalon sekä sen yhteyteen SATOlle, SRV:lle ja Ilmariselle yhteisen pysäköintihallin Espoon Perkkaaseen. 117-asuntoisen vuokrakerrostalon rakennustyöt ovat jo käynnissä, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa keväällä 2018.

Espoon Perkkaaseen osoitteeseen Runoratsunkatu 5 kohoavaan tornitaloon tulee vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja yksiöistä neliöihin. Asuntojen keskipinta-ala on 45,5 neliömetriä. Talon yhteyteen rakennetaan lisäksi 193-paikkainen Kiinteistö Oy Espoon Perkkaantalon paikoitushalli Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n ja sen naapurikiinteistöjen käyttöön.

”Etenkin pienille, yhden hengen talouteen sopiville asunnoille riittää nyt kysyntää. Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5 nousee sijainniltaan ihanteelliseen paikkaan monipuolisten palveluiden äärelle, Sellon kauppakeskuksen ja Leppävaaran juna-aseman läheisyyteen. Perkkaa on kasvava alue, jonka kehittämisessä olemme olleet mukana jo kaavavaiheesta lähtien”, kertoo SATOn rakennuttajapäällikkö Esa Vatanen.

”Tornitalon 14. kerrokseen rakennetaan talon asukkaiden käyttöön suuret avoterassit, ja talon katolle asennetaan noin 90 aurinkopaneelia tuottamaan sähköä. Tornitalon julkisivu saa ylleen vaalean päävärityksiin, mutta alempiin kerroksiin on valittu tumma, graafinen betonipinta, joka yhdistää talon ympäristöönsä. Tässä talossa tumman betonipinnan aiheet on otettu läheiseltä Vermon raviradalta”, kertoo kohteen työpäällikkö Marko Haapalainen Skanskasta. Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n tornitalon on suunnittelut arkkitehti SAFA Mika Smolander Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy:stä.

Vermon raviradan lisäksi kävelymatkan päässä As. Oy Espoon Runoratsunkatu 5:stä ovat esimerkiksi Talin golfkenttä, Leppävaaran ulkoilupuisto sekä Leppävaaran muut monipuoliset palvelut. Asunto Oy Espoon Runoratsunkatu 5:n sijainti lähellä Leppävaaran ja Mäkkylän asemia tarjoaa sujuvat kulkuyhteydet myös muualle pääkaupunkiseudulle.