KONEelle UltraRope-tilaus Karlatornetiin, Pohjoismaiden korkeimpaan rakennukseen

125556

KONE toimittaa hissit laadukkaaseen asunto- ja hotellirakennukseen Göteborgissa. 245 metriin kohoava Karlatornet on valmistuessaan Pohjoismaiden korkein rakennus. Torniin tulee 590 asuntoa, kuntosali, uima-allas ja palveluita, kuten ateriatoimitus-, pesula- ja siivouspalvelut. Asuntojen lisäksi Karlatornetiin tulee 300 huoneen hotelli, konferenssitilat, ravintola, kylpylä ja näköalatasanne.

KONE toimittaa Karlatornetin hotelliin yhdeksän KONE MonoSpace®  hissiä, jotka huolehtivat ihmisten sujuvasta liikkumisesta tässä näyttävässä rakennuksessa. Asuintorniin tulee viisi KONE MiniSpace(TM)  hissiä, joissa käytetään energiankulutusta vähentävää ja maksimaalisen matkustusmukavuuden tarjoavaa, innovatiivista KONE UltraRope®  köysiteknologiaa. KONEen kohdeohjausjärjestelmä optimoi rakennuksen ihmisvirtojen kulun.

Tilaukseen sisältyy myös rakennustyön aikaisen KONE JumpLift(TM)  hissiteknologian käyttö. KONE JumpLift käyttää samoja hissikuiluja kuin rakennukseen myöhemmin asennettavat matkustajahissit.

“Tämä on ainutlaatuinen projekti. Halusimme hissiratkaisujen olevan vähintään yhtä innovatiivisia ja poikkeuksellisia”, sanoo Serneke Bygg AB:n projektipäällikkö Adam Adielsson. “Kun KONE esitteli KONE UltraRope  teknologiansa, kohdeohjausjärjestelmänsä ja älykkäät hissinsä, innostuimme heti ja koimme, että ne sopisivat erinomaisesti Karlatornetille haluamaamme profiiliin. Kun KONE pystyi sen lisäksi vielä tarjoamaan rakennusvaiheessa aikaa säästävän JumpLift-ratkaisun, valintamme oli selvä.”

Karlatornetin arvioidaan valmistuvan vuonna 2021. Noin 3 000 ihmisen arvioidaan käyttävän sen hissejä joka päivä. Henkilöhissien nopeudet ovat 8 m/s ja 6 m/s, joten siirtyminen kerroksesta toiseen sujuu nopeasti.

“Olemme erittäin innoissamme tästä hankkeesta, joka tarjoaa tuleville asukkaille täysin uuden tavan asua. KONE UltraRope tuo etuja rakennuksen omistajalle ja tuleville asukkaille ylivertaisen luotettavuutensa ansiosta. JumpLift-teknologia puolestaan parantaa työmaan turvallisuutta ja lyhentää rakennusaikaa, sillä hissit kulkevat tavanomaisia rakennuksen ulkopuolelle asennettuja rakennusaikaisia hissejä nopeammin”, sanoo KONEen Keski- ja Pohjois-Euroopan aluejohtaja Thomas Hinnerskov.

Tornin rakennuttaja on Karlastaden Utveckling AB ja pääurakoitsija Serneke Bygg AB. Tornin on suunnitellut Skidmore, Owings & Merrill.

Tilaus kirjattiin vuoden 2018 ensimmäiselle neljännekselle.

KONEelle tilaus Bahrainin kansainvälisen lentoaseman laajennukseen

113481

KONE toimittaa 145 hissiä ja liukuporrasta Bahrainin kansainvälisen lentoaseman (Bahrain International Airport, BIA) uuteen matkustajaterminaaliin. Toimitus on osa mittavaa modernisointiprojektia, jonka tavoitteena on tehdä BIA:sta yksi maailman nykyaikaisimmista lentoasemista.

BIA on Bahrainin kansainvälisen lentoliikenteen keskus, ja sen vuotuisen matkustajamäärän ennakoivaan nousevan nykyisestä 9 miljoonasta 14 miljoonaan. Lentoasemaa käyttää yli 40 lentoyhtiötä, mm. paikalliset Gulf Air ja Bahrain Air. KONE toimittaa kohteeseen 85 hissiä, 40 liukuporrasta ja 20 liukukäytävää sekä laitteiden KONE E-Link -valvontajärjestelmän.

“Bahrainin talous on kasvanut vahvasti, ja maan matkailutulojen arvioidaan nousevan tasaisesti lähes miljardiin dollariin vuoteen 2020 mennessä. Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia roolistamme Bahrainin matkailualan ja julkisen infrastruktuurin kehittämisessä tehokkailla People Flow -ratkaisuillamme”, toteaa KONEen Länsi- ja Etelä-Euroopan ja Afrikan aluejohtaja Pierre Liautaud.

BIA:n modernisointiprojektin on määrä valmistua vuoden 2020 toiseen neljännekseen mennessä. Päärakennuttaja on Bahrainin liikenne- ja viestintäministeriö.

Tilaus kirjattiin vuoden 2016 kolmannelle neljännekselle.

KONEELLE TILAUS KAKSOISTORNIHANKKEESEEN INDONESIASSA

103474

KONE toimittaa 41 hissiä ja liukuporrasta kahteen Jakartan tasokkaalla liikealueella rakenteilla olevaan Sopo Del Office Tower + Lifestyle  rakennukseen.

Kahdesta tornista koostuva toimisto- ja hotellikohde levittäytyy 1,7 hehtaarin alueelle ja sijaitsee ihanteellisella paikalla SCBD Mega Kuninganissa Jakartan keskustassa Indonesiassa. Kohteen rakennuttaja on PT. Toba Pengembang Sejahtra. Sopo Del Office Tower + Lifestylesta tulee valmistuessaan vuonna 2017  A-luokan Platinum-luokiteltu vihreä rakennus.

KONE toimittaa kahteen torniin 26 energiatehokasta KONE MiniSpace(TM) -hissiä, yhdeksän konehuoneetonta KONE MonoSpace® -hissiä, kuusi KONE TravelMaster(TM) -liukuporrasta sekä KONE Hybrid -kohdeohjausjärjestelmän (DCS). Lisäksi kaikki laitteet kytketään KONE E-Link(TM) -etävalvontajärjestelmään, joka tarjoaa reaaliaikaista tietoa laitteiden suorituskyvystä ja mahdollistaa ongelmien pikaisen ratkaisun sekä laitteiden sujuvan toiminnan.

“Meille on kunnia, että PT. Toba Pengembang Sejahtra valitsi meidät tähän projektiin Jakartan arvostetulla liikealueella”, sanoo KONEen Aasian ja Tyynenmeren aluejohtaja Neeraj Sharma. “KONEen energiatehokkaat laitteet varmistavat osaltaan sujuvan liikkumisen kohteessa.”

Tilaus kirjattiin vuoden 2016 ensimmäiselle neljännekselle.

KONEELLE TILAUS PEKINGIIN RAKENNETTAVAAN TAIKANG MANSIONIIN

99427
KONE toimittaa 56 hissiä ja liukuporrasta Pekingiin nousevaan Taikangin pääkonttorirakennukseen nimeltä Beijing Taikang Mansion. Rakennus sijaitsee Chaoyangin kaupunginosassa Jing Hui Avenuen ja East Jin He Roadin risteyksessä. Pinta-alaltaan 8427 neliömetrin kohteeseen kuuluu 45-kerroksinen torni ja nelikerroksinen matalampi rakennus sekä kuusi maanalaista kerrosta.
KONE toimittaa kohteeseen yhteensä 34 KONE MiniSpace(TM) -hissiä, 10 KONE MonoSpace® -hissiä ja 12 KONE TravelMaster(TM) -liukuporrasta. Ratkaisut edustavat uusinta teknologiaa, ja 25 hissin maksiminopeus on 4 m/s ja kahdeksan hissin 6 m/s. Kaikki hissit kytketään KONE E-link(TM) -järjestelmään, jonka kautta niiden toimintaa voidaan valvoa saumattomasti reaaliajassa.
“Teemme asiakkaidemme kanssa tiivistä yhteistyötä ja ymmärrämme heidän tarpeensa järjestää ihmisten liikkumiseen turvallisia, sujuvia ja tehokkaita ratkaisuja”, sanoo KONEen Kiinan aluejohtaja William B. Johnson. “Täyttääksemme asiakkaan asettamat vaatimukset paikallinen tiimimme teki läheistä yhteistyötä Suurprojektit-osastomme kanssa. Siitä oli korvaamatonta apua tarjouksen laatimisessa.”
Beijing Taikang Mansionin rakennuttaja on TaikangWeiye Investment Co. Ltd, ja projektin on määrä valmistua joulukuuhun 2018 mennessä.

KONE toimittaa hissit Lendleasen TIQ rakennusprojektiin Stratford Cityssä Lontoossa

KONE toimittaa 26 hissiä Lendleasen TIQ-rakennusprojektin (The International Quarter) rakennuksiin S5 ja S6 Stratford Cityssä Lontoossa. Tunnettu arkkitehtitoimisto Rogers Stirk Harbour + Partners on suunnitellut projektin osana vuoden 2012 Lontoon olympialaisista alkanutta Stratfordin alueen kehittämissuunnitelmaa. Projektin myötä Lontooseen syntyy neljäs uusi liikealue.
KONE toimittaa projektiin sekä tavara- että matkustajahissit, mm. KONE MonoSpace®- ja KONE MiniSpace(TM) -hissejä. Osaan hisseistä tulee myös KONE Polaris(TM) -kohdeohjausjärjestelmä, joka lisää hissien kapasiteettia, lyhentää odotusaikoja ja varmistaa sujuvan liikkumisen rakennuksissa. KONE aloittaa asennustyöt heinäkuussa 2016, ja projektin on määrä valmistua vuoden 2017 lopulla.
“Stratfordin alueella ja Queen Elizabeth Olympic Parkissa tehty kehitystyö on jo muuttanut Itä-Lontoon kaupunkikuvaa. Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä saadessamme olla mukana alueen seuraavassa kehitys- ja laajennusvaiheessa yhteistyössä Lendleasen kanssa”, sanoo KONEen Keski-ja Pohjois-Euroopan aluejohtaja Noud Veeger. “Erinomaisine joukkoliikenneyhteyksineen TIQ on upea esimerkki siitä, miten jo valmiiksi eläväistä kaupunkia voidaan kehittää ja laajentaa edelleen.”
Alue jakautuu kahteen osaan, TIQ South ja TIQ North, joille rakennetaan asuntoja, hotelli, julkisia tiloja ja yli 370 000 neliön suuruinen toimistoalue. Kyseessä on Stratfordissa Queen Elizabeth Olympic Parkin meneillään olevan huomattavasti laajemman rakennusprojektin ensimmäinen vaihe.
Tilaus kirjattiin vuoden 2015 viimeiselle neljännekselle.

KONE toimittaa hissit kolmeen pilvenpiirtäjään Liuzhoussa Kiinassa

KONE asentaa hissit kolmeen korkealuokkaiseen asuintorniin Diwang International Fortune Center  rakennuskompleksissa Liuzhoussa Etelä-Kiinassa. Rakennuskohde käsittää yhden 215 metriä korkean tornin ja kaksi 191-metristä tornia. Uusien tornien on määrä valmistua vuoden 2016 loppuun mennessä.
KONE toimittaa projektiin 38 hissiä. Toimitukseen sisältyy kaksi KONE MonoSpace® – ja 36 KONE MiniSpace(TM)  hissiä, joita rakennuksen valmistuttua käyttää enimmillään 3 000 asukasta päivittäin.
Rakennuttajana toimiva Guangxi Royal Plaza Investment Group on tehnyt KONEen kanssa yhteistyötä aiemminkin, vuonna 2013, ja asiakkaan silloinen tyytyväisyys kokemukseensa painoi vaa’assa myös tässä tarjouskilpailussa.
“Tämä on KONEelle näyttävä tilaus, ja meistä on hienoa päästä taas tekemään yhteistyötä Guangxi Royal Plazal Investment Groupin kanssa tässä projektissa”, sanoo KONEen Kiinan aluejohtaja William B. Johnson.
Tilaus kirjattiin vuoden 2015 viimeiselle neljännekselle.

KONE toimittaa hissit Suomen korkeimpiin tornitaloihin Helsingin Kalasatamassa

KONEen Suomen maayhtiö KONE Hissit Oy on tehnyt sopimuksen kaikkien SRV:n Kalasatamaan rakentaman REDIn hissien ja liukuportaiden toimittamisesta. Helsingin itäiseen kantakaupunkiin rakentuva REDI koostuu kauppakeskuksesta ja kahdeksasta tornitalosta, joista kuusi ovat asuinrakennuksia, yksi hotelli ja yksi toimistorakennus. Kokonaisuuteen rakennetaan lisäksi 2000 auton pysäköintilaitos. Rakennettavissa tornitaloissa tulee olemaan 20-35 kerrosta ja korkeimman niistä on suunniteltu nousevan jopa 132 metriin.

Toimitus sisältää yhteensä 61 hissiä ja 48 liukuporrasta. Hissitoimitus sisältää 26 Suomen oloissa poikkeuksellisen nopeaa KONE MiniSpace(TM) -hissiä, 17 KONE MonoSpace(TM) 700 -hissiä, 9 KONE Transys(TM) -hissiä sekä 9 KONE MonoSpace(TM) 500 -hissiä. Liukuporrastoimitus sisältää 38 KONE TravelMaster(TM) 110 -liukuporrasta, 6 KONE TravelMaster(TM) 120 -liukuporrasta sekä 4 TransitMaster(TM) 115 -liukukäytävää.

“Kalasataman keskuksen toimitus on KONEelle Suomessa monella tapaa merkityksellinen hanke. Toimituksemme sisältää muun muassa Suomen nopeimmat asuintalokäyttöön tulevat hissit, jotka kulkevat 5,0 metriä sekunnissa. Tornitalojen hisseissä tulee myös olemaan arkkitehdin suunnittelemat uniikit sisustusratkaisut. Keskustelemme SRV:n kanssa myös älykkäiden kohdeohjausjärjestelmien käyttöönotosta sekä uusista tavoista tehostaa korkeaa rakentamista,” kertoo KONEen Suomen toimitusjohtaja Heikki Haasmaa.

“REDI on ainutlaatuinen hybridi- ja korkean rakentamisen hanke. Halusimme kumppaniksi luotettavan toimijan, jolla on kokemusta vastaavista hankkeista Suomessa ja ulkomailla. KONE oli meille luonteva valinta  People Flow -ratkaisujen kokonaistoimittajaksi,”  kommentoi Juha Toimela, toimitusjohtaja, SRV Rakennus Oy.

REDI on esimerkki SRV:n toiminnasta kasvukeskusten kehittäjänä. REDI on Suomen suurin käynnissä oleva kaupunkirakentamisen hanke: kauppakeskuksen, pysäköintilaitoksen ja tornien yhteenlaskettu liikevaihto nousee yli miljardin euron. REDI edustaa uudenlaista asumisajattelua yhdistäen asumisen, palvelut ja viihtymisen erinomaisten liikenneyhteyksien varrella mutta kuitenkin lähellä luontoa ja merta.

REDIn kauppakeskus avataan 2018. REDIn tornit nousevat Kalasatamaan vaiheittain seuraavan kymmenen vuoden kuluessa, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan arviolta 2018. REDI valmistuu kokonaisuudessaan vuoteen 2023 mennessä.

Tilauksen ensimmäinen osa kirjattiin vuoden 2015 viimeiselle neljännekselle.